The digital transformation of micro-smes: Will whatsapp facilitate this transformation? the case of micro-smes
Kobi'lerin dijital dönüşümü: Whatsapp bu dönüşümü kolaylaştıracak mı? bir mikro kobi örneği
  1. Tez No: 830984
  2. Yazar: FIRAT OKUCU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EYLEM YANARDAĞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Digital transformation, WhatsApp, Micro SMEs, digitalization, WhatsApp Business
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Medya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışma, Türkiye'de ev geliştirme ürünleri sektöründe çalışanı 10'dan az olan Mikro KOBİ'lerin dijital dönüşümünü incelemektedir. İş amaçları için WhatsApp'ı benimsemelerine odaklanan araştırma, iş akışı üzerindeki etkiyi, dijitalleşmeye bakış açılarını ve dış faktörlerin etkisini araştırıyor. 12 Mikro KOBİ ile yapılan görüşmeler aracılığıyla, bu çalışma yenilik benimseme teorilerinin uygulanabilirliğini incelemektedir. Bulgular, bu sektördeki dijital dönüşümün anlaşılmasına katkıda bulunarak benzer işletmelere, politika yapıcılara ve araştırmacılara fayda sağlıyor.
Özet (Çeviri)
This study investigates the digital transformation of Micro SMEs with less than 10 employees in the home improvement products sector in Turkey. Focusing on their adoption of WhatsApp for business purposes, the research explores the impact on workflow, perspectives on digitalization, and the influence of external factors. Through interviews with 12 Micro SMEs, this study examines the applicability of innovation adoption theories. The findings contribute to understanding digital transformation in this industry, benefiting similar enterprises, policymakers, and researchers.