Özel okullarda sosyal medya kullanımı
Social media usage of private schools
  1. Tez No: 831334
  2. Yazar: BEYZA HAKKIOĞLU ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM HAKKI BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim Kurumları, Özel Okullar, Sosyal Medya, Sosyal Medya Kullanıcıları, Türkiye, Educational Institutions, Private School, Social media, Social media usage, Turkey
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Medeniyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Sosyal medyanın insan hayatındaki yerinin artmasıyla birlikte farklı alanlarda sosyal medya kullanımının gelişmesi kaçınılmazdır. Eğitim kurumlarının sosyal medyayı aktif kullanımında bu durum doğrudan etkilidir. Bu çalışmanın amacı Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarının Twitter ve Instagram özelinde sosyal medya paylaşımlarını hangi konuda ve amaçla yaptıklarını ortaya koymaktır. Çalışmada Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji, Fenerbahçe Koleji ve Bilfen Kolejleri'nin Twitter ve Instagram hesapları incelenmiştir. Ulaşılan sonuçlar, incelenen eğitim kurumlarının tamamının sosyal medyayı düzenli ve hemen her gün paylaşacak yapacak şekilde kullandığını göstermektedir. İncelenen eğitim kurumlarının sosyal medyayı kullanım amaçları duyuru, etkinlik, kültür-sanat, tören-kutlama, davet-ziyaret, taziye-anma, spor, sosyal sorumluluk şeklinde sıralanmaktadır. Çalışmada eğitim kurumlarının toplum genelinde önem verilen konuları dikkate alacak şekilde sosyal medyayı kullandığı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Social Media Usage of Private Schools Hakkıoğlu Özdemir, Beyza M.S. Thesis, Department of Management of Educational Institutions Supervisor: Assist. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Bulut September 2023 With the increase in the place of social media in human life, it is inevitable to develop the use of social media in different areas. This situation is directly effective in the active use of social media by educational institutions. The aim of this study is to reveal the subject and purpose of social media sharing of Turkey's leading educational institutions on Twitter and Instagram. In the study, Twitter and Instagram accounts of Bahçeşehir College, Doğa College, Fenerbahçe College and Bilfen Colleges were examined. The results show that all of the examined educational institutions use social media regularly and in a way to share it almost every day. The purposes of using social media of the examined educational institutions are listed as announcement, event, culture-art, ceremony-celebration, invitation-visit, condolence-commemoration, sports, social responsibility. In the study, it was concluded that educational institutions use social media in a way that takes into account the issues that are important in society.