Mülkiyet bilgilerinin kent bilgi sistemine aktarılması ve arcview uygulamaları
Transfer and integration to the urban information system land registry, cadastre data and aplications for arc view
- Tez No: 83320
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAHSİN YOMRALIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
- Anahtar Kelimeler: Coğrafi Bilgi Sistemi, Kent Bilgi Sistemi, Tapu ve Kadastro, Veri Tabanı, Konumsal Bilgi Sistemi, Arc View. V, GIS (Geographical Informatiin Systems), U1S (Urban Information System), Database, Cadastre and Land Registry, Spatial Information System, ArcView VI
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET Kent Bilgi Sistemine altlık teşkil edecek olan mülkiyet bilgileri, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren birbirlerinden bağımsız olan Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerinde bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, mülkiyet bilgilerinin bir masaüstü Coğrafi Bilgi Sistemi yazılımı olan Arc View ortamında entegrasyonunun sağlanması ve gerekli olan sorgulama ve uygulamaların yapılmasıdır. Çalışmada önce genel bilgi sistemleri içerisinde ihtiyaç duyulan konumsal ve sözel verilerin özelikleri ve kullanılma yöntemlerinden oluşan teorik kısım anlatılmıştır. Uygulama kısmında ise; 3194 sayılı İmar Kanunu 18. Maddesi gereği yapılan Trabzon ili, 2 Nolu Beşirli Mahallesi uygulama projesi kullanılmış ve mülkiyet bilgilerini oluşturan Tapu ve Kadastro verilerinin; Kent Bilgi Sistemine aktarılması, entegrasyonu ve parsel bazında gerekli olan mülkiyete ilişkin sorgulama ve uygulamalar anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Transfer and integration to the Urban information System Land Registry, Cadastre Data and Aplications for ArcView Real Property ownership data which is to be the base of Urban Information System, is kept separately by the directorship of Land Registry and by the directorship of Cadastre under the supervision of Directorate General of Land Registry and Cadastre. The aim of this thesis is to integrate real property ownership data within the medium of ArcView, which is a desktop GIS program, and to realize necessary applications and queries. In this thesis, the theoric phase is formed by properties and usage methods of spatial and non-graphic data which are needed in the General Information Systems in this work. In the application phase, Trabzon Province 2 Numbered Beşirli Zone Application Project made according to the article 18 of Improvement Law numbered 3194 and transfer and integration to the Urban Information System of Land Registery and Cadastral data which are forming ownership information and necessary queries and applications related to real property in the parcel base are explained.