Akkeçilerde süt verimine ait tekrarlanma derecesinin hesaplanması
The research on the repeatability of milk yield of Akkeçi
  1. Tez No: 83578
  2. Yazar: SERAP ÖZTÜRK YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AYŞENUR KARAKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Goat, milk yield, lactations sequence, repeatability
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİNDE YETİŞTİRİLEN AKKEÇİLERDE SÜT VERİMİNE AİT TEKRARLANMA DERECESİ ÜZERİNDE ARAŞTİRMA Serap YILMAZ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Ayşenur KARA KAYA Jüri: Doç.Dr. Ayşenur KARAKAYA Prof.Dr.Tahsin KESİCİ.Prof.Dr.Erdoğan SELÇUK Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvancılık işletmesinde yetiştirilmiş olan 17 baş Fi, 18 baş Gı ve 36 baş Gı X Gı düzeyinde Saanen X Kilis melezi toplam 71 baş Akkeçinin 270 laktasyon kaydı analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda ilkine doğurma yaşının, laktasyon süt verimi üzerine önemli etkileri olduğu belirlenmiştir. Birinci laktasyondan beşinci laktasyona ortalama süt verimleri için 588.05 ± 39.61 - 850 ± 55.28 kg arasında bulunmuştur. İki, üç, dört ve beş laktasyon kaydı kullanılarak laktasyon süt veriminin tekrarlanma dereceleri sırasıyla; 0.447, 0.441, 0.341 ve 0.316 olarak tahmin edilmiştir. 1999, 29 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Keçi, süt verimi, laktasyon sırası, tekrarlanma derecesi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS THE RESEARCH ON THE REPEATABILITY OF MILK YIELD OF AKKEÇİ WHICH WAS RAISED AT UNIVERSITY OF ANKARA, FACULTY OF AGRICULTURE Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department or Animal Science SERAP YILMAZ Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ayşenur KARAKAYA Jury: Assoc. Prof. Dr. Ayşenur KARAKAYA Prof.Dr.Tahsin KESİCİ Prof.Dr.Erdoğan SELÇUK Records of 270 lactations of 71 Akkeçi (Saanen X Kilis) goats raised in Ankara University Agricultural Faculty Department of Animal Science enterprise were analyzed. The results obtained in this study showed that age at first calving have significant effect on the lactation milk. From the Is' lactation Slh lactation average milk were found between 588.05 ± 39.61 - 850 ± 55.28 kg, respectively. By using two, three, four and five lactations data from records adjusted, the repeatabilities were estimated 0.447, 0.441, 0.341 and 0.316 for milk yield, respectively. 1999, 29 page