Digital marketing in tourism sector during COVID-19 crisis: An empirical study for Morocco
Fas'ta COVID-19 krizi döneminde turizm sektöründe dijital pazarlama: Ampirik bir çalışma
- Tez No: 836776
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TAYFUN TUNCAY TOSUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dijital pazarlama, turizm sektörü, müşteri davranışı, COVID-19 pandemisi, dijitalleşme, sosyal medya pazarlaması, e-ticaret, Digital marketing, tourism sector, customer behavior, COVID-19 pandemic, digitalization, social media marketing, e-commerce
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yöneticiler İçin İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tez, turizm sektöründe dijital pazarlama stratejilerinin müşteri davranışları üzerindeki etkisini incelemektedir. Ayrıca, dijital ortamda başarılı olmak için turizm işletmelerine çözümler sunmaktadır. Çalışma, Fas'ı örnek olarak ele alarak, özellikle COVID-19 pandemisi sırasında dijital pazarlama ve turizm sektörünün etkileşimini incelemektedir. Dijitalleşme, sosyal medya pazarlaması, e-ticaret ve turizm sektörü, araştırmanın odaklandığı temel alanlar arasında yer almaktadır. Turizm sektöründe müşteri davranışı desenlerinde bir değişiklik olduğunu gösteren araştırma, işletmelerin müşterilere ulaşmak ve onlarla etkileşimde bulunmak için pazarlama stratejilerini değiştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Turizm sektöründe dijitalleşmenin önemini vurgulayarak, işletmelerin seyahat edenleri çekmek için dijital platformları ve pazarlama araçlarını kullanmalarını önermektedir. Çalışma ayrıca sosyal medyanın turizm şirketlerinin müşterilerle bağlantı kurmak, marka bilinirliğini artırmak ve rezervasyonları artırmak için güçlü bir araç olarak ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Turizm sektöründe dijital pazarlama için müşteri davranışlarını ve tercihlerini anlamak çok önemlidir. Turizm işletmeleri, veri odaklı içgörüler, metrikler ve analizler kullanarak dijital pazarlama stratejilerini optimize edebilir, müşteri etkileşimini artırabilir ve genel pazarlama sonuçlarını iyileştirebilir.
Özet (Çeviri)
To help tourism businesses succeed in the digital world, this thesis looks into consumer behavior regarding digital marketing solutions in the industry. Its case study of Morocco focuses on the dynamic relationship between digital marketing and the travel and tourist sector, especially in light of the COVID-19 pandemic. Digitalization, social media marketing, e-commerce, and measuring the efficiency of digital marketing in the tourism industry are major research fields. The study reveals the changing patterns of consumer behavior in the travel industry, highlighting the necessity for companies to modify their marketing plans in order to successfully engage and reach consumers. It emphasizes the value of digitization for the travel and tourism sector and exhorts companies to use digital platforms and marketing avenues to promote their products and draw tourists. The survey clarifies how important social media is as a tool for tourist companies to interact with clients, promote their brands, and increase bookings. The results of this research highlight how critical it is to comprehend consumer behavior and preferences when using digital marketing in the field of tourism and travel. Tourism organizations may optimize their digital marketing strategies, increase customer engagement, and enhance overall marketing results by leveraging pertinent metrics, analytics, and data-driven insights.