Pinus nigra arn. ssp. pallasiana (lamp.) holmboe var. pyramidata (acat.) yaltırık. Populasyonunun floristik yapısı
Flora of pinus nigra arn. ssp. pallasiana (lamb.) holmboe. var. pyramidata (acat.) yaltırık. population
  1. Tez No: 83867
  2. Yazar: BİLAL KÜÇÜKKARACA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADEM TATLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Vakıf forest (Pinus nigra ssp. pallasiana var. pyramidata), Kütahya, Tavşanlı
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
IV ÖZET Pinus nigra Arn.ssp. pallasiana (Lamb.) Holmboe. var. pyramidata (Acat.) Yaltırık. Populasyonunun Floristik yapısı Bilal KÜÇÜKKARACA Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Danışman : Prof. Dr. Âdem TATLI Mayıs- 1999 Bu araştırma 1997 - 1999 yılları arsında Tavşanlı Vakıf Köyü ve çevresindeki pyramidal karaçam ormanının (Vakıf Ormanının) florasını tespit etmek için yapılmıştır. Araştırma alanı Kütahya ilinin Tavşanlı ilçesi sınırları içinde olup, grid sistemine göre B2 karesindedir. Bölgede 53 familya, 181 cins ve bunlara ait 293 takson tespit edilmiştir. Endemizim oranı %16'dır. Taksonların fıtocoğrafik bölgelere göre dağılımda %16 İran - Turan (33 adet), %15 Akdeniz (31 adet) ve %14 Avrupa - Sibirya (29 adet) elementidir. İhtiva ettiği tür sayısı bakımından alanda bulunan büyük familyalar sırasıyla Compositae (40), Leguminosae (30), Labiatae (22), Gramineae (20), Cruciferae (20) şeklindedir. Alandan toplanan bitkilerin hayat formlarına göre dağılımı : hemikriptofitler %11, terrofıtler %46, geofitler %5, fenerofitler % 5, kriptofitler % 7, vasküler parazit % 0.6'dır. Anahtar Kelimeler : Kütahya, Tavşanlı, Flora, Vakıf Ormanı ( Pinus nigra ssp. pallasiana var. pyramidata)
Özet (Çeviri)
SUMMARY Flora of Plnus nigra Am. ssp. pallasiana (Lamb.) Holmboe. var. pyramidata (Acat.J Yaltırık. population Bilal KÜÇÜKKARACA Master Thesis, Departmen of Biology Supervisor : Prof. Dr. Âdem TATLI Mayıs -1999 This investigation was carried out to determine flora of the forest of Pinus nigra in Vakıf köy (Tavşanlı), between 1997-1999. Research area is situated in province of Tavşanlı, Kütahya, and within B2 of the grid system. İn the studied area 293 taxa belong to 53 families and 181 genera were determined and 1 6 % were found as endemic for Turkey. In the distribution of species according to the floristic regions Irano - Turanien elements were in the first row with the rate of 1 6 %. Whereas mediterranean element has the ratio of 1 5 %, Euro - Siberian element has the ratio of 14 %. The families which are rich according to species number in research area are; Compositae (40 ), Leguminosae (30), Labiatae (22), Cruciferae (20) and Gramineae (20). The distribution of the plants according to the life form; hemicryptophytes (1 1 %), therophytes (46 %), geophytes (5 % ), criptophytes (7 % ), phaneruphytes (5 % ) and vascular saprophytes are (0.6 % ).