14-15 yaş grubu din eğitiminde ailenin rolü (Sivas ili örneği)
The role of the family in religious education for 14-15 age group (The case of Sivas province)
  1. Tez No: 838716
  2. Yazar: SENA SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FATMA KURTTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Din Eğitimi, Ergenlik dönemi, Ergenlik Döneminde Din Eğitimi, Ebeveyn Etkisi, Religious Education, Adolescence, Religious Education in Adolescence, Parental Influence
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bireyin kişilik gelişiminde kritik dönem olan ergenlik, din eğitiminde sürecinde de önem teşkil etmektedir. Ergenlik dönemi din eğitimi sürecinde birden çok faktör etkili olmaktadır. Tez çalışmasında 14-15 yaş grubu din eğitiminde ailenin rolü ele alınmıştır. Araştırma 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde din duygusunun gelişimi ve ergenlik döneminde dinî gelişim ele alınmıştır. İkinci bölümde ise din eğitiminde eş seçiminin önemi, din eğitiminde ailenin rolü ve ergenlik dönemi din eğitiminde ailenin etkisi ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise çalışmanın yöntemi olan anket ve görüşme bulgularına ait değerlendirmeler yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Adolescence, which is a critical period in the personality development of the individual, is also important in the process of religious education. Multiple factors are effective in the process of religious education in adolescence. In the thesis, the role of the family in religious education in the 14-15 age group is discussed. The research consists of 3 parts. In the first part, the development of religious sense and religious development in adolescence are discussed. In the second part, the importance of choosing a spouse in religious education, the role of the family in religious education and the influence of the family in adolescence religious education are discussed. In the third part, there are evaluations of the findings of the questionnaire and interview, which is the method of the study.