Attitudes of young adults to fast food and Mcdonald's in the United Kingdom
Birleşik Krallık'ta genç yetişkinlerin fast food ve Mcdonald's'a ilişkin tutumları
  1. Tez No: 839683
  2. Yazar: MELİHA ER
  3. Danışmanlar: PROF. RICHARD BENNETT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: fast food, obezite, yemek israfı, Birleşik Krallık, McDonald's, genç yetişkinler, fast food, obesity, food waste, the United Kingdom, McDonald's, young adults
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: The University of Reading
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Ziraat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Arka plan: Son zamanlarda küreselleşme ile birlikte insanların yemek tercihleri fast food tarzı hazır gıdalara kaymış ve bu gıdalar gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede obezite ve diyabet gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirmiştir. Ayrıca atık gıda, dünyanın yüzleşmesi gereken bir sorundur. Nüfusun gelecekte artacak olan gıda ihtiyacını karşılamak için günümüz gıdasının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Amaç: Bu çalışma, Birleşik Krallık'taki genç yetişkinlerin fast-food restoranlarına, özellikle McDonald'sa yönelik tutumlarını araştırmayı ve genç yetişkinlerin McDonald's' ta üretilen gıdaların sağlık üzerindeki etkileri hakkındaki fikirlerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Ayrıca McDonald's restoranlarında tüketicilerin gıda israfına yönelik davranış ve düşünceleri de incelenmiştir. Literatürdeki Boşluk: Literatürde fast food ile ilgili birçok çalışma vardır ancak McDonald's ile ilgili çok fazla araştırma yapılmamıştır. Ayrıca gıda israfı konusu genel olarak incelenirken fast food sektöründen kaynaklanan gıda israfı konusu literatürde yetersiz kalmaktadır. Yöntem: 116 katılımcı anketi yanıtlamıştır, ancak yalnızca Birleşik Krallık'ta yaşayan ve anket gerekliliklerini karşılayan 18 ila 36 yaş arası 104 genç yetişkin ankete dahil edilmiştir. Sonuçlar Excel ve SPSS programları ile analiz edilerek diğer çalışmalarla karşılaştırılmıştır. Bulgular: Genç yetişkinler fast foodun zararlarının farkındadır ancak hızlı servis ve uygun fiyat gibi özelliklerinden dolayı tüketmeye devam etmektedirler. Cinsiyet, eğitim düzeyi, medeni durum, hane halkı geliri ve fast food tüketim sıklığı istatistiksel olarak anlamlı değildir. Katılımcıların en çok tercih ettiği fast food restoranlarından biri de McDonald's. Katılımcılar arasında gözlemlenen gıda israfı konusunda mükemmel bir farkındalık yoktur.
Özet (Çeviri)
Background: Recently, with globalisation, people's food preferences have shifted to fast food-style ready-to-eat foods, and these foods have brought health problems such as obesity and diabetes in many developed and developing countries. Furthermore, waste food is a problem the world must face. To meet the population's food needs that will increase in the future, it is necessary to protect and ensure the sustainability of today's food. Purpose: This study aims to investigate the attitudes of young adults in the United Kingdom towards fast-food restaurants, especially McDonald's, and to present young adults' ideas about the health effects of food produced at McDonald's. Moreover, the behaviour and thoughts of consumers towards food waste in McDonald's restaurants were also examined. The Gap in the Literature: There are many studies on fast food in the literature, but not much research has been done on McDonald's. Moreover, while the subject of food waste is examined in general, the subject of food waste arising from the fast food sector is insufficient in the literature. Methodology: 116 respondents answered the survey, but only 104 young adults aged 18 to 36 living in the UK who met the survey requirements were surveyed. The results were analysed with Excel and SPSS programs and compared with other studies. Findings: Young adults are aware of the harms of fast food, but they continue to consume it due to its features such as fast service and affordable price. Gender, education level, marital status, household income and fast food consumption frequency are not statistically significant. One of the most preferred fast food restaurants among participants is McDonald's. There is no excellent awareness of food waste observed among the participants.