The role of e-marketing costs in maximizing cooperate profits
E-pazarlama maliyetlerinin işbirliği kârlarını maksimize etmekteki rolü
- Tez No: 839823
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-pazarlama, Kâr Maksimizasyonu, Kurumsal Kârlar, Pazarlama, E-marketing, Profit Maximization, Corporate Profits, Marketing
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
21. yüzyıl, işletmelerin oldukça rekabetçi bir ortamda faaliyet göstermesini sağlayan küreselleşme ile karakterizedir. Böyle bir ortam, bireyleri ve işletmeleri yetkin olmaya ve gelişmek ve hatta hayatta kalmak için işleri geleneksel yoldan yapmaya zorlamaktadır. Bu konuda işletmeler başarılı olabilmek ve rekabet avantajı elde edebilmek için dijital teknolojilerden yararlanmak zorunda kalmaktadır. Bu değişim, bunu yaptığımız yeni yöntemlerde kendini göstermektedir, örneğin, her tür iş için çok önemli olan pazarlama, tamamen değişmiştir. Geçmişte işletmeler, ürün ve hizmetlerini pazarlamak için TV, radyo, dergi vb. iletişim kanallarına güvenmekteydiler. Bununla birlikte, günümüzde işletmeler, işletmeleri pazarlamak için dijital araçların yanı sıra internetten de yararlanan E-pazarlamayı benimsemezse hayatta kalmaz. Ancak işletme sahipleri, reklamlar gibi e-pazarlama karşılığında para miktarı olan E-pazarlama maliyetlerinin farkında olmalıdır. Maliyet, herhangi bir ticari faaliyetten finansal kazanç olan kar elde etmeyi düşünürken dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Bu konuda e-pazarlama maliyetlerinin kurum karlarını maksimize etmede nasıl bir rol oynadığının incelenmesi önem kazanmaktadır. Bu tez bu rolü incelemeyi amaçlamıştır. Araştırma, kamu hizmeti şirketlerinde yabancı çalışanlar üzerinde yapılmıştır. Sonuçlar, e-pazarlama bütçesinin karı maksimize etmekle pozitif olarak ilişkili olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The 21st century is characterized by globalization which makes businesses operate in a highly competitive environment. Such an environment obliges individuals and businesses to be competent and step out of the traditional way of doing things to thrive or even survive. In this matter, businesses are forced to utilize digital technologies to ensure being successful and gaining competitive advantage. This change show themselves in the new ways we do this, for instance, marketing which is crucial for any type of business has totally changed. In the past, businesses were relying on communication channels like TV, radio , magazines etc. to market their products and services. However, nowadays business can't even barely survive if it doesn't adopt E-marketing which is utilizing internet besides digital tools to market businesses. However, business owners must be aware of the E-marketing costs which is the quantity of money in exchange of e-marketing such as ads. As cost is an important factor to be considered while thinking about gaining profit which is the financial gain from any business activity. In this matter, it becomes important to examine what role do e-marketing costs play in maximizing the corporate profits. This thesis aimed to examine this role. The study was conducted on foreign employees in public services companies. The results indicated that e-marketing budget is positively correlated to maximizing profit.