Factors impeding the learning of a foreign language in the Afghan school system
Afgan okul sisteminde yabancı dil öğrenilmesini engelleyen faktörler
  1. Tez No: 843539
  2. Yazar: MOHAMMAD SHAH ZAKİ
  3. Danışmanlar: PROF. HATİCE SOFU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: on ikinci sınıf, görüşme, özsaygı, motivasyon, kaygı, Sosyal Bilimler İstatistik Paketi (SPSS), Microsoft Office, twelfth-grade, interview, self-esteem, motivation, anxiety, Statistical Package for Social Sciences (SPSS), Microsoft Office
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Dil öğrenme süreci her iki dil için de en büyük zorluklardan biri olarak kabul edilir. öğretmenler ve dil öğrenenler. Bu çalışma dilin gizli sırlarını keşfetmeye çalıştı öğrenme. Bu araştırma, engel olan gizli faktörleri ve zorlukları belirlemeyi amaçladı. Afganistan'daki liselerde dil öğrenme sürecini gölgede bırakıyor. Bu çalışmada 200 onikinci- Belh Eyaleti, Mazar Şehrinden liselerdeki (hem kız hem de erkek) sınıf öğrencileri katıldı. Ayrıca okul müdürü, bölüm başkanları ve sınıf öğretmenleri de katıldı. Bu araştırmanın zorluklarının kapsamını zenginleştirmek ve elde etmek için görüşmeler yapıldı. Daha iyi çözümler için pratik geri bildirim. Katılımcılardan (öğrencilerden) aşağıdaki soruyu cevaplamaları istendi: anketler ve idari personel ile görüşmeler yapılmıştır. Her ne kadar mevcut sonuçlar Çalışma, erkek ve kadın dil öğrenenleri arasında faktörler açısından anlamlı bir fark olmadığını ortaya çıkardı. özgüven, motivasyon ve kaygı gibi, erkek ve kadın arasında küçük bir fark öğrencilerin standart sapması görülmüştür. Dil öğretmenleri çoğunlukla konuşmaya odaklandı ve okuma becerileri, ancak dinleme ve yazma değil. En önemlisi ses ve görüntü eksikliği Ekipmanlar okullarda dil öğrenimini doğrudan etkiledi. Araştırmacı özel bir yazılım kullanmıştır. Verileri analiz etmek için Sosyal Bilimler İstatistik Paketi (SPSS) ve Microsoft Office.
Özet (Çeviri)
The process of language learning is considered one of the greatest challenges for both language teachers and language learners. This study attempted to discover the hidden secrets of language learning. This research aimed to identify the hidden factors and challenges that impede and obscure the language learning process at high schools in Afghanistan. In this study, 200 twelfth-grade students from high schools (both female and male) from Mazar City, Balkh Province participated. Additionally, the school principal, head of departments, and class teachers were part of this research, and interviews were conducted to enrich the scope of challenges and obtain practical feedback for better solutions. The participants (students) were asked to answer the questionnaires and the administrative staff were interviewed. Although the results of the current study revealed no significant difference between male and female language learners in factors such as self-esteem, motivation, and anxiety, a minor difference between male and female students has been seen in the standard deviation. Language teachers mostly focused on speaking and reading skills but not listening and writing. Most importantly, the lack of audio and visual equipment directly affected language learning at schools. The researcher used special software, Statistical Package for Social Sciences (SPSS), and Microsoft Office to analyze the data.