Parallel mediation of web design and e-satisfaction on the relationship between e-service quality and repurchase intention for online music platforms
Online müzik platformları için e-hizmet kalitesi ve tekrar satın alma niyeti arasındaki ilişki üzerinde web tasarımı ve e-memnuniyetin paralel aracılığı
- Tez No: 846219
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ UĞUR ŞENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: e-hizmet kalitesi, e-tatmin, tekrar satın alma niyeti, web sitesi tasarımı, fiyat, dijital pazarlama, e-service quality, e-satisfaction, repurchase intention, website design, price, digital marketing
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Irak'taki çevrimiçi müzik platformları bağlamında, bu çalışma, e-hizmet kalitesi ile yeniden satın alma niyeti arasındaki ilişki üzerinde web tasarımı ve e-memnuniyetin eş zamanlı aracılık etkisini keşfetmektedir. Veri setini analiz etmek için paralel aracılık modeli kullanılmıştır. Literatür, e-hizmet kalitesinin e-memnuniyeti önemli ölçüde etkilediğini ve bu durumun yeniden satın alma niyetini etkilediğini göstermektedir. Ayrıca, web tasarımı ve e-memnuniyet, e-hizmet kalitesi ile kullanıcının başka bir satın alma yapma olasılığı arasındaki ilişkiyi aracılık etmektedir. Sonuçlarımız, Irak ve Orta Doğu'nun genelinde çevrimiçi müzik platformlarının müşteri yeniden satın alma niyetini artırmak için e-hizmetlerinin kalitesine, web tasarımına ve e-memnuniyete dikkat etmeleri gerektiğini ima etmektedir, bu da önceki çalışmalarla tutarlıdır. Bu çalışma, Irak ortamında e-hizmet kalitesi ile yeniden satın alma niyeti arasındaki ilişki üzerinde daha önce araştırılmamış olan web tasarımı ve e-memnuniyetin paralel aracılı etkisini inceleyerek bilgi birikimine katkıda bulunmaktadır. Sonuçlar, küresel platformların yerel platformla rekabet ettiği Orta Doğu ülkelerinin geri kalanı için fikir sağlayabilir. Bu, pazar paylarını artırmak amacıyla yapılan global platformların yerel platformlarla rekabet ettiği Orta Doğu ülkelerinin geri kalanı için fikir sağlayabilir.
Özet (Çeviri)
In the context of online music platforms in Iraq, This research investigates how the simultaneous mediation of web design and e-satisfaction influences the relationship between e-service quality and the intention of customers to repurchase. A parallel mediation model is used to analyze the data set. Literature shows web design and e-satisfaction both mediate the relationship between the quality of e-service and the user's repurchase intention. while shows that e-service quality significantly affects e-satisfaction, and that was proven to affect repurchase intention Our results imply that to boost customer repurchase intention, online music platforms in Iraq and the wider Middle East should pay attention to the quality of their e-services, web design, and e-satisfaction consistent with the previous studies. This research contributes to the current body of knowledge by investigating an unexplored concurrent mediation effect involving web design and e-satisfaction in the context of Iraq, specifically with the connection between the intention of customers to make repeat purchases and e-service quality. Results may provide insight for the rest of the Middle East countries where global platforms compete with local platforms to increase their market shares.