Suriye krizi bağlamında Avrupa Birliğinin göç ve göçmen politikası
Migration and migrant poliycy in the EU in the context of the Syria crisis
- Tez No: 851638
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖNDER AYTAÇ AFŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Göç, Göçmen, Suriyeli Göçmenler, AB'nin Tutumu, Migration, Migrant, Syrian Migrants, Attitude of the EU
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
Bu tez,“Göç ve Göçmen Sorunu ve Suriyeli Göçmenler Özelinde AB'nin Tutumu”konusunu ele almaktadır. Tez, göç ve göçmen sorununun uluslararası alanda önemli bir konu haline geldiği günümüzde, Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Suriyeli göçmenlerin AB'ye etkisini ve AB'nin bu göçmenlere yönelik tutumunu değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada, göç ve göçmen sorununun genel bir çerçevesi sunulacak ve göçün nedenleri ve sonuçları üzerinde durulacaktır. Ardından, Suriye iç savaşının etkisiyle ortaya çıkan Suriyeli göçmenlerin AB'ye yönelik göç dalgası ele alınacak ve bu durumun AB'nin politika ve stratejilerini nasıl etkilediği incelenecektir. Tezde, AB'nin Suriyeli göçmenlere yönelik tutumu ve politikaları ayrıntılı bir şekilde analiz edilecektir. AB'nin insani yardım çabaları, mülteci kabul politikaları, entegrasyon önlemleri ve Suriyeli göçmenlere sağlanan koruma gibi konular ele alınacak ve AB'nin bu konularda nasıl bir yaklaşım sergilediği değerlendirilecektir. Ayrıca, AB'nin Suriyeli göçmenlere yönelik tutumunun zorlukları ve eleştirilere karşı nasıl bir tepki verdiği incelenecektir. Göçmen akışının yoğunluğu, AB üye devletleri arasındaki dayanışma eksikliği, entegrasyon sürecindeki zorluklar ve ayrımcılık gibi konular üzerinde durulacak ve bu faktörlerin AB'nin politikalarının etkin bir şekilde uygulanmasına etkisi değerlendirilecektir. Son olarak, tezin amacı, AB'nin Suriyeli göçmenlere yönelik tutumunu genel olarak değerlendirmek ve bu konuda gelecekteki politika önerilerine ışık tutmaktır. AB'nin Suriyeli göçmenlerin entegrasyonu, insani yardım çabaları, dayanışma ve uluslararası işbirliği gibi alanlarda daha etkin ve sürdürülebilir politikalar geliştirebilmesi için çeşitli öneriler sunulacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the topic of“Migration and the Issue of Migrants: The Attitude of the EU towards Syrian Migrants.”In today's world, migration and the migrant issue have become significant international concerns, and this thesis aims to evaluate the impact of Syrian migrants, who emerged with the onset of the Syrian civil war, on the EU and the EU's attitude towards these migrants. The study will provide an overview of migration and the migrant issue, focusing on the causes and consequences of migration. Subsequently, the thesis will address the influx of Syrian migrants to the EU resulting from the impact of the Syrian civil war, and it will analyze how this situation has influenced the EU's policies and strategies. The thesis will extensively analyze the EU's attitude towards and policies regarding Syrian migrants. Topics such as the EU's humanitarian aid efforts, refugee admission policies, integration measures, and the protection provided to Syrian migrants will be discussed, evaluating how the EU has approached these issues. Furthermore, the thesis will examine the challenges and responses of the EU's attitude towards Syrian migrants in light of criticism and difficulties. Factors such as the intensity of migrant flows, lack of solidarity among EU member states, challenges in the integration process, and discrimination will be addressed, assessing how these factors have affected the effective implementation of the EU's policies. Finally, the aim of the thesis is to provide a comprehensive assessment of the EU's attitude towards Syrian migrants and shed light on future policy recommendations in this regard. Various suggestions will be offered to enable the EU to develop more effective and sustainable policies in areas such as the integration of Syrian migrants, humanitarian aid efforts, solidarity, and international cooperation.