Unravelling the future: The role of robotics and artificial intelligence in redefining sustainability leadership within the luxury hospitality (hotel and lodging) industry in Türkiye post COVID-19 embracing the untact approach
Geleceği açmak: COVID-19 sonrası Türkiye'deki lüks otel ve konaklama endüstrisinde sürdürülebilir liderliği yeniden tanımlamada robotik ve yapay zeka'nın rolü: 'Temassız yaklaşımı' benimsemek
  1. Tez No: 853347
  2. Yazar: LALLA SANAA EL MASSIN EL FELLAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜRCAN TARHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik Liderliği, Lüks Oteller, Robotik ve Yapay Zekâ Entegrasyonu, Temassız Yaklaşım, Türk, Sustainability Leadership, Luxury Hotels, Robotics and AI Integration, Untact Approach, Türkiye
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Sürdürülebilir liderlik, lüks konaklama endüstrisinde işletmeler için belirleyici bir faktör haline gelmiştir; bu durum, çevresel etkiyi en aza indirme, kaynak kullanımını optimize etme ve konuk deneyimini artırma zorunluluğuyla tetiklen-mektedir. Bu çalışma, Türkiye'nin lüks konaklama sektöründeki sürdürülebilirlik uygulamalarını şekillendirmedeki robotik ve yapay zeka (RAI) teknolojilerinin dö-nüştürücü rolüne odaklanmaktadır. Kapsamlı bir anket ve sektör uzmanlarıyla der-inlemesine görüşmeler aracılığıyla, araştırma, sürdürülebilir konaklama uygulama-larını teşvik etmek için RAI entegrasyonunun mevcut durumu ve gelecekteki per-spektifleri konusunda değerli içgörüler sunmaktadır. Ana bulgular, sürdürülebil-irliğin önemine artan bir tanımanın yanı sıra RAI'nin operasyonları optimize etme ve konuk deneyimini artırma potansiyeline, RAI uygulamasıyla ilişkilendirilen zor-luklara ve fırsatlara işaret etmektedir. Çalışma, RAI'nin Türkiye'nin lüks konaklama sektöründe sürdürülebilir liderliği ilerletme konusunda büyük bir vaat taşıdığını ve endüstri liderlerine teknolojik gelişmelerin evrimleşen peyzajında yol bulmaları için bir harita sağladığını sonuçlandırmaktadır. Bu aynı zamanda insan dokusunu koruma ve etik sorunları ele alma çabalarıyla birlikte.
Özet (Çeviri)
Sustainability leadership has become a defining factor for businesses in the luxury hospitality industry, driven by the imperative to minimize environmental impact, optimize resource utilization, and enhance guest experiences. This study delves into the transformative role of robotics and artificial intelligence (RAI) in reshaping sustainability practices within Türkiye's luxury hospitality sector. Through a com-prehensive survey and in-depth interviews with industry experts, the research offers valuable insights into the current state and future prospects of RAI integration in promoting sustainable hospitality practices. The key findings reveal a growing recognition of sustainability's importance, the potential of RAI to optimize opera-tions and enhance guest experiences, and the challenges and opportunities associat-ed with RAI implementation. The study concludes that RAI holds immense promise for advancing sustainability leadership in the Turkish luxury hospitality industry, providing a roadmap for industry leaders to navigate the evolving landscape of technological advancements while preserving human touch and addressing ethical considerations.