Effects of using Wooclap and Padlet applications on improving the writing skills of English learners
Wooclap ve Padlet uygulamalarının kullanımının İngilizce öğrencilerinin yazma becerileri üzerindeki etkileri
  1. Tez No: 854664
  2. Yazar: DİLARA SAYGILI DURAK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EYYÜP YAŞAR KÜRÜM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yazma Becerileri, Dijital Araçlar, Wooclap, Padlet, Teknoloji, Writing Skills, Digital Tools, Wooclap, Padlet, Technology
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Teknolojinin eğitime entegre edilmesi dünya çapında bütün derslerde büyük önem kazanmıştır. Uzun bir süre boyunca teknoloji, öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştiren faydalı bir araç olmuştur. Fakat teknoloji sayesinde, öğrencilerin yazma becerileri hem yüksek öğrenimde hem de çalışma alanlarında geniş ölçüde kullanılması sebebiyle günümüzde en çok değer görüp desteklenen becerilerden biri haline gelmiştir. Modern eğitim teknolojilerinin kullanımıyla birlikte, İngilizce yazma derslerine uyarlanıp kullanılabilecek pek çok küresel öğrenme kaynağı bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı İngilizce öğrenmek ve aynı zamanda teknolojiyi kullanmak bütün öğrenciler için bir gereklilik olup öğrenme sürecinde zorunlu tutulması gerekmektedir. Sınıflardaki eğitime teknolojinin entegre edilmesi, öğrencilerin daha etkin bir şekilde öğrenmesine ve aynı zamanda çoklu görev becerilerinin gelişmesine olanak sağlamıştır. Bu sebepten dolayı teknoloji, eğitim sistemine entegre edilmiştir. Sonuç olarak bu araştırma, teknolojiyi ve bilgisayar destekli dil öğrenimini kullanmayı ve Wooclap ve Padlet uygulamalarının öğrencilerin yazma becerileri üzerindeki muhtemel etkilerini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, toplamda 50 kişinin oluşturduğu bir kontrol ve bir de deney grubu araştırmada yer almıştır. Wooclap ve Padlet uygulamalarındaki pek çok farklı aktivite yazma derslerine entegre edilmiş ve 8 haftalık bir deney sürecinin sonunda, öğrenciler tarafından yazılan kompozisyonlar nicel bir şekilde analiz edilerek Wooclap ve Padlet uygulamalarının yazma derslerindeki muhtemel etkileri araştırılmıştır. Araştırma sonunda, Wooclap ve Padlet uygulamalarının öğrencilerin genel olarak yazma becerilerini geliştirdiği gözlenmiştir. Ayrıca öğrenciler, kompozisyonların değerlendirilmesinde kullanılan puanlama rubriğindeki alanlarda ilerleme göstermiştir. Katılımcılar her bir kompozisyon türünde yazma becerilerini geliştirmiştir. Böylelikle, öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmek için yazma derslerinde kullanılan dijital araçların avantajları ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
The integration of technology in education has become increasingly important in classrooms across the world. Technology has always been a useful tool for improving learners' English language skills. However, writing is now one of the most valued skills due to technology since it is extensively used in higher education and in the workplace. With the use of modern educational technologies, there are numerous ways to utilize and modify global learning resources used in English writing classrooms. Therefore, making use of technology and studying English are vital requirements for the learning environment and should be made mandatory for all students. Students are learning more effectively and becoming more adept at multitasking thanks to the integration of technology in the classroom. It has therefore been included in the educational system. Consequently, this study aimed to make use of technology and computer-assisted language learning and investigate the possible effects of using Wooclap and Padlet applications on students' writing skills. For this purpose, one experimental group and one control group consisting of 50 participants in total took part in the research. Several activities in Wooclap and Padlet were integrated into lessons, and at the end of the 8-week treatment, essays written by students were quantitatively analyzed to investigate the effects of using Wooclap and Padlet applications in writing lessons. It was concluded that using Wooclap and Padlet applications improved students' overall writing skills. Also, the students could excel in different parts of the essay such as task achievement, coherence and cohesion, lexical resource, and grammatical range and accuracy. The participants were able to increase their writing scores in all essay types. In such manner, the advantages of using digital tools in writing lessons to enhance students' writing abilities were discovered.