Sığacık körfezi (Ege denizi, Türkiye) üst infralittoral bölgesinin deniz florası
Marine flora of upper infralittoral zone of Sığacık bay (Aegean sea, Turkey)
  1. Tez No: 85536
  2. Yazar: KARANFİL ÇİĞDEM DÜZYATAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. VEYSEL AYSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Taksonomi, algler, flora, Türkiye
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 410
Özet
ÖZET SIĞACIK KÖRFEZİ (EGE DENİZİ, TÜRKİYE) ÜST İNFRALİTTORAL BÖLGESİNİN DENİZ FLORASI Karanfil Çiğdem DÜZ YATAN Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Veysel AYSEL Şubat 1999, 397 sayfa Bu tezde, Ege Denizi'nin Sığacık Körfezi (Ege Denizi, Türkiye) üst infralittoral bölgesinde yayılış gösteren deniz florası (Cyanophyceae, Rhodophyceae, Fucophyceae, Chlorophyceae ve Angiospermae) çalışılmıştır. Örnekler, kıyınm taranması, dalma, ve üst infralittoral zondan toplanmıştır. Kendi suyunda %4'lük formaldehitli kavanozlar içinde sabitlenerek, sulu stoklan yapılmıştır. Tayinlerde gerek kesit alınarak, gerekse lam lamel arasına direkt konarak son kaynaklardan yararlanılmıştır. Bazı takson tayinlerinde (Rhodomelaceae ve Corallinaceae üyelerinde) %10'luk HC1 kullanılmıştır. Fotoğaflar mikrofotografi tekniğine uygun olarak çekilmiştir.VI Özet (Devam) Bu çalışmada Cyanophyceae'den 20; Rhodophyceae'den. 154, Fucophyceae'den 72, Chlorophyceae'den 62 ve Angiospermae'den S takson olmak üzere toplam 313 takson tayin edilmiştir.
Özet (Çeviri)
vu ABSTRACT MARINE FLORA OF UPPER INFRALITTORAL ZONE OF SI?ACIK BAY (AEGEAN SEA, TÜRKİYE) DÜZYATAN, Karafil Çiğdem MsC in Biology Supervisor; Assoc. Prof. Dr. Veysel AYSEL February 1999, 397 page In this these, the marine flora (Cyanophceae, Rhodophyceae, Fucophyceae, Chlorophyceae and Angiospermae) of upper infralittoral zone of Sığacık Bay (İzmir, Türkiye) has been investigated. Samples which were collected by free-diving, dredging and in the upper infralittoral zone. They were fixed with 4 % formaldehyde solution and their wet herbariums were prepared. Taxa were put between slide and lamel, or cross-sectioned, then have been used from last literature. In identification of some taxa (Rhodomelaceae and Corallinaceae family members) 10 % of HC1 was used. Photograps were taken using microphotography. In this study a total of 313 taxa belonging to Cyanophyceae (20 taxa), Rhodophyceae (154 taxa), Fucophyceae (72 taxa),vnı ABSTRACT (Cont) Chlorophyceae (62 taxa) and Angiospermae (five taxon) have been identified. Key Words : Taxonomy, algae, flora, Türkiye