The role of transactional leadership on job satisfaction and performance of marketing executives in Pakistan
Pakistan'da pazarlama yöneticilerinin iş memnuniyeti ve performansı üzerinde işlemsel liderliğin rolü
  1. Tez No: 855615
  2. Yazar: IHA ANAND ATULKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ADNAN ÇORUM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Liderlik, İşlemsel Liderlik, Pazarlama Yöneticileri, İş Tatmini, Performans, Leadership, Transactional Leadership, Marketing Executives, Job Satisfaction, Performance
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Pakistan'ın dinamik ve rekabetçi iş ortamında, bu tez özellikle pazarlama yöneticilerine odaklanarak liderlik dinamiklerinin karmaşıklıklarını incelemektedir. İşletmeler küresel pazarda başarı için çaba sarf ederken, liderlik tarzları ile çalışan sonuçları arasındaki ilişki, özellikle iş tatmini ve performans alanında, keşfedilmesi gereken kritik bir alan haline gelir. Bu çalışmada, berrak beklentiler ve koşullu ödüller ile karakterize edilen transaksiyonel liderlik merkezi bir konumda bulunmaktadır. Pakistan'ın geleneksel değerlerin ve hızla evrilen bir pazarın eşsiz karışımı karşısında, pazarlama yöneticileri kurumsal başarıda kilit rol oynamaktadır. Bu araştırma, transaksiyonel liderlik, iş tatmini ve performans arasındaki karmaşık etkileşimi bu özgün bağlamda ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Nuanslı içgörüler sunarak, bu çalışma teorik anlayış ile pratik uygulama arasındaki boşluğu doldurarak liderler, insan kaynakları uzmanları ve pazarlama ile liderlik alanlarında hareket eden bilim insanları için uygulanabilir bilgi sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In the dynamic and competitive business environment of Pakistan, this thesis delves into the intricacies of leadership dynamics, focusing specifically on marketing executives. As businesses strive for success in the global marketplace, the relationship between leadership styles and employee outcomes, particularly in the realm of job satisfaction and performance, becomes a critical avenue of exploration. Transactional leadership, characterized by clear expectations and contingent rewards, takes center stage in this study. Against the backdrop of Pakistan's unique blend of traditional values and a rapidly evolving market, marketing executives play a pivotal role in organizational success. This research aims to unravel the complex interplay between transactional leadership, job satisfaction, and performance within this distinctive context. By offering nuanced insights, this study bridges the gap between theoretical understanding and practical application, providing actionable knowledge for leaders, human resource practitioners, and scholars navigating the dynamic intersection of marketing and leadership domains.