İzmir ilinde satılan sokak sütlerinin mikrobiyolojik özellikleri ile ilgili bir araştırma
A Research on the microbiological properties of milks marketing in İzmir regions
  1. Tez No: 85595
  2. Yazar: TÜLAY KOÇAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SANVER EKMEKÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: süt, mikroorganizma, izmir, milk, microorganism, İzmir
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
ÖZET İZMİR İLİNDE SATILAN SOKAK SÜTLERİNİN MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA KOÇAK, Tülay Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ Şubat 1999, 104 sayfa İzmir ilinde sokak sütçülerinden toplanan 47 çiğ süt örneğinde, süt kaynaklı patojenlerden Staphylococcus aureus, Salmonella sp ve Brucella sp aranmış ve mikrobiyal kaliteyi saptamak amacıyla toplam mezofilik aerobik bakteri, toplam koliform bakteri sayımları yapılmıştır. Toplam mezofilik bakteri sayısı 5,1x10 4-2,7x 10 9 /mi arasında, toplam koliform bakteri sayısı 2,1x10 2 - >1, 1x10 6 7ml arasında ve Staphylococcus aureus 5x10 ^.SxlO 5/ ml arasında saptanmıştır. Analize alınan süt örneklerinde 3 Salmonella sp ve 1 Brucella sp'de izole edilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A RESEARCH ON THE MICROBIOLOGICAL PROPERTIES OF MILKS MARKETING IN İZMİR REGIONS KOÇAK, Tülay MSc in Biology Department Supervisor. Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ February 1999, 104 pages in this study,47 raw milk samples collected in the streets of İzmir regions were examined from milk originated pathogens; Staphylococcus aureus, Salmonella sp and Brucella sp. Total mesophilic aerobic bakteria, total coliform bacteria tests were carried out to determine the microbiological quality of the samples. Total mesophilic bacteria counts were determined between 5,1x104- 2,7x 109/ ml, total coliform bacteria counts between 2,1x102 - >1,1x106 /ml and Staphylococcus aureus counts between 5x10 1-8,8x105/ml in 47 samples analyzed. 3 Salmonella sp and 1 Brucella sp were also isolated from milk samples.