The impact of green marketing on consumer purchase intention
Yeşil pazarlamanın tüketicinin satın alma niyeti üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 856131
  2. Yazar: BATUL ISSA EL-HUSSAIN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEVRA BEDRİYE BAKER ARAPOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşil Pazarlama, Tüketici Satın Alma Davranışı, Çevresel Endişe, Yeşil Ürünler, İklim Değişikliği, Green Marketing, Consumer Purchase Behavior, Environmental Concern, Green Products, Climate Change
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Tüm canlıların evi olan çevre, dünya ekonomisinin gelişimi ile eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yok ediliyor. Küresel ısınma ve çevresel yıkım ile dünya tehdit altında, bu nedenle çevresel konulara duyulan endişe arttıkça yeşil ürünleri teşvik etmek önemli hale geliyor. Çevresel farkındalığın artmasıyla yeşil satın alma uygulamaları ortaya çıkmış ve bu nedenle dünya çapında pazarlamacılar bunu deneyimlemekte ve çevre bilinci olan tüketicilerin taleplerini karşılamak için çeşitli alanlarda çevre dostu ürünler yaratmaktadırlar. Bu çalışma, yeşil reklamcılığın ve marka güvenilirliğinin tüketici satın alma niyeti üzerindeki etkisini araştırarak, çevre bilincine dayalı pazarlama stratejileri ile tüketici davranışı arasındaki gelişen dinamiklere ışık tutmaktadır. Çalışma ayrıca çevre bilgisi ve endişe düzeylerinin tüketici karar verme sürecini nasıl etkilediğini araştırmaktadır. Geri dönüştürülebilir ürünlerin satın alımına ilişkin tüketicilerin algıları ve niyetleri üzerinde yeşil reklam mesajlarının etkisini inceler. Çalışmanın amacı, işletmelerin yeşil pazarlama stratejilerini kullanıp kullanmamalarını belirleyen tüketici tepkisini ve etkisini değerlendirmektir. Araştırma, tüketicilerin tercihlerini şekillendirmede yeşil pazarlamanın etkinliğine katkıda bulunan temel faktörleri ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır ve çevreye duyarlı satın alma davranışını teşvik etmektedir. Sonuçlar, pazarlamacılar, politika yapıcılar ve işletmeler için önemli bakış açıları ve sonuçlar sunar; çünkü bu, pazarın çevreye duyarlı ürünlere olan artan talebine uyum sağlamak için stratejilerini hizalayanlara yardımcı olur.
Özet (Çeviri)
The environment, home of all creatures, is being destroyed unprecedentedly with the development of the world economy. The earth is threatened by global warming and environmental destruction, therefore promoting green products is important as concerns toward the environmental issues are rising. Green purchasing practices have emerged because of rising environmental awareness and therefore, marketers all around the world are experimenting it and creating environmentally friendly products in a range of areas to satisfy the demands of environmentally concerned consumers. This study explores the impact of green advertising and brand credibility on consumer purchase intention, shedding light on the evolving dynamics between environmentally conscious marketing strategies and consumer behavior. The study also investigates how levels of environmental knowledge and concern influence consumer decision-making. It examines the impact of green advertising messages on consumers' perceptions and intentions to purchase recyclable products. The goal of the study is to evaluate consumer response and influence over green marketing, which aids in determining if businesses should use green marketing strategies. The research aims to uncover the key factors that contribute to the effectiveness of green marketing in shaping consumer choices and fostering environmentally responsible purchasing behavior. The results offer significant perspectives and implications for advertisers, policymakers, and businesses striving to align their strategies with the growing market need for eco-conscious products in the marketplace.