Boşanma davalarında ispat sorunları ve hak ihlalleri
Evidence obtained illegally in divorce cases
  1. Tez No: 857392
  2. Yazar: MELİKE TANIŞMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SELİN SERT SÜTÇÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Boşanma sebepleri, ispat hakkı, hukuka aykırı delil, kusur ilkesi
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Tezimizin konusunu“Boşanma davalarında ispat sorunları ve hak ihlalleri”oluşturmaktadır. Çalışmamız üç bölümden oluşmakta olup; ilk bölümünde evliliğin sona ermesi ve özellikle boşanma kavramı, boşanmanın dayandığı ilkeler, Türk Medeni Kanunu'nda boşanma sebepleri, boşanma yargılamasında ispat incelenmiştir. İkinci bölümde hukuka aykırı deliller, bu konuda doktrindeki ve uygulamadaki görüşlere yer verilmiş, boşanma davalarında kullanılması mümkün olan deliller ele alınmıştır. Üçüncü bölümde hukuka aykırı delillerin boşanma davalarına yansımaları örneklerle açıklanmaya çalışılmış, son olarak bu konudaki kanaatimiz belirtilerek çalışmamız tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of our thesis is“Proof problems and violations of rights in divorce cases”. Our study consists of three parts; In the first part, the termination of marriage and especially the concept of divorce, the principles on which divorce is based, the reasons for divorce in the Turkish Civil Code, the proof in divorce proceedings are examined. In the second part, illegal evidence, opinions in doctrine and practice on this subject are given, and the evidences that can be used in divorce cases are discussed. In the third chapter, the reflections of illegal evidence on divorce cases were tried to be explained with examples, and finally, our study was completed by stating our opinion on this issue. Keywords : Divorce reasons, right of proof, unlawful evidence, principle of fault