Written end comments: Teachers' practices and students' expectations
Yazılı geri bildirim yorumlar: Öğretmen uygulamaları ve öğrenci beklentileri
  1. Tez No: 865867
  2. Yazar: DİRAN ROUSSYALA GOLFİDEN CHEDID
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKAY BULUT
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılı Geri Bildirim, Yazılı Değerlendirme, biçimlendirici değerlendirme, Geri Bildirim Türleri, Yazma Becerileri, Süreç Yaklaşımı, Written Feedback, Assessment in Writing, Formative Assessment, Types of Feedback, Writing Skills, Effective Feedback
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Yazıyı değerlendirmek öğretmenler için çok hassas bir iştir. Yazılı dönüt sadece öğrencilere kompozisyon içinde ve kenar boşluklarında yazılı kodlar vermekten ve ona bir not vermekten ibaret değildir. Öğrenciler genellikle öğretmen tarafından analiz edilip tanımlanmadıkça bu sembolleri anlamazlar. Ayrıca, öğrenciler altı çizili ya da daire içindeki yanlışları nasıl düzelteceklerini bilmedikleri gözlemlenmiştir. Öğrencilerin yazılarını değerlendirmek için birçok öğretmen, kompozisyon içi düzeltmeyi doğrulayabilmeleri ve netleştirebilmeleri için metinlerin sonunda öğrencilere yazılı yorumlar sağlamaya başvurur. Etkili yorumlama, öğrencilerin güçlü yönleri (kompozisyondaki iyi noktaları övme) ve zayıf yönleri (kompozisyondaki zayıf noktaları eleştirme) hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlar ve onlara gelecekteki iyileştirmeler için pratik öneriler sunar. Bazı öğretmenler, ya zaman kısıtlaması ya da öğrenci ve değerlendirilmesi gereken kompozisyonlar sayısının fazla olması gibi nedenlerden dolayı öğrencilerine yazılı yorumlar sağlamaz. Ayrıca öğrencilerin bu yorumları okumadığını ve sadece nota odaklandıklarını düşünmektedirler. Bazı öğretmenler ise öğrencilerin yazma performansını geliştirmek için yorumların son derece önemli olduğunun farkındadır. Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin öğrencilerinin yazılarına ilişkin yorumlarını incelemektir. Fiona Hyland ve Ken Hyland'ın (2001) öğretmenlerin yorumlarını analiz etme modelini takiben, öğretmenlerin yaptığı yorumlarını karşılaştırmak için son yorumları içeren 50 kompozisyon incelenecektir. Bu öğretmenlerin yorum yapma şeklini derinlemesine incelemek için öğretmeninin 50 öğrencisine bir anket dağıtılmıştır. Ayrıca, 50 öğrenci bir anketi cevaplayacak ve her öğretmen de bir anket cevaplayarak, öğrencilerin ve öğretmenlerin yazılar hakkında yorum yapmaya yönelik tutum ve tercihlerinin öğrenilmesi için bir görüşmeye katılacaklar.
Özet (Çeviri)
Assessing writing is a very delicate task for teachers. Written feedback does not consist in providing students with written codes within the essay and in the margins and giving him/ her a mark. Students often do not understand these symbols unless they are analyzed and identified by the teacher. Moreover, it is observed that they do not know how to correct the underlined mistakes or the ones in circles. In order to assess students' writings, many teachers resort to providing students with written comments at the end of their essays so that they can validate and clarify the in-text correction. Effective commenting allows students to know more about their strengths (praising the good points in the essay) and weaknesses (criticizing the negative points in the essay) and provides them with practical suggestions for future improvement. Some teachers do not provide their students with written comments for many reasons: either because of time constrains or because of the number of students and the copies that must be corrected. They also think that students do not read these comments and focus only on the mark. Others are aware of the importance of end comments for improving students' writing performance. This research attempts to investigate the way teachers comment on their students' writings. Following Fiona Hyland's and Ken Hyland's model (2001) of analyzing teachers' comments. 50 essays that contain end comments will be examined to have an idea about the way teachers give comments. In order to have a deep insight in this teachers' way of commenting, a questionnaire will be distributed to the 50 students. Furthermore, teachers will have a questionnaire so that we can get an idea about the students' and teachers' attitudes and preferences towards commenting on writings.