Dijital dönüşüm süreçlerinde sosyal medyanın rolü: Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Fuarı üzerinden bir inceleme
The role of social media in digital transformation processes: A review through the Eurasia Higher Education Summit Education Fair
- Tez No: 865873
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜSEYİN KAZAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Dijital Dönüşüm, Sosyal Medya, Eğitim Fuarları, Avrasya Yükseköğretim Zirvesi, Digital Transformation, Social Media, Education Fairs, Eurasian Higher Education Summit
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yeni Medya Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yeni Medya Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
Dijital dönüşüm, günümüzdeki toplumun bilgi teknolojileri aracılığıyla hızla değişen bir dünyaya uyum sağlaması için gereklidir. Bu süreçte eğitim alanında yapılan yenilikler ve eğitim fuarları, dijital bilgilerin önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Bu bağlamda, Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Eğitim Fuarı gibi etkinlikler, dijital dönüşümün eğitim sektöründeki sunumu ve sosyal medyanın bu süreçteki rolü önemli bir araştırma alanı olarak sunmaktadır. Eğitim fuarları, ülkeleri bir araya getirerek sektörde yenilikleri sergileme ve paylaşma fırsatı sunmaktadır. Bu fuarlar, dijital dönüşümlerin eğitim sektöründeki tanıtımı, yeni teknolojilerin ayrılması ve sektöre yönelik çözümlerin tartışılması için önemli bir platform sağlamaktadır. Sosyal medya, eğitim fuarları gibi etkinliklerin tanıtımını, arttırılmasında kritik bir rol oynamaktadır. Etkinlik sürecinde sosyal medya platformları, insanların deneyimlerini paylaşmalarını, iletişimde bulunmalarını ve dijital dönüşüm aracılığıyla hızla yaymalarını sağlar. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Eğitim Fuarı, bölgedeki önemli eğitim kurumları, gösteri ve sektör temsilcilerini bir araya getiren bir etkinliktir. Bu fuar, dijital ortamda eğitimdeki değerlerin yerine tek bir fırsat sunmaktadır. Bu incelemede, Avrasya Yükseköğretim Zirvesi Eğitim Fuarı örneği üzerinden dijital dönüşümde sosyal medyanın rol aldığı bir çerçeve sunuluyor. Sosyal medyanın etkili bir şekilde kullanılması, eğitim fuarlarının dijital dönüşümlerine olan katkısını artırabileceği ve bu alanda geleceğe yönelik olarak geliştirilebilme amacını desteklemektedir. Bu bağlamda kullandığımız içerik analizi yöntemiyle, Instagram, X ve Linkedin gibi platformlarda gerçekleştirilen kongre etkinliğinin sosyal medya stratejilerini detaylı olarak incelenmiştir. Videolar, afişler, yazılar ve görsel içeriklerin nasıl kullanıldığı, paylaşım sayıları, beğeni sayıları, repostlar ve yorumlar gibi metrikler üzerinden etkileşim düzeyleri incelenmiştir. Ayrıca, bu analizler bir önceki yılın verileriyle de karşılaştırılmıştır. Bu şekilde, kongrenin sosyal medya stratejilerinin gelişimi, değişen eğilimler ve başarı ölçütlerindeki değişiklikler ortaya konulmuştur. Sonuç olarak bu veriler ışığında eğitim fuarlarının dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayarak eğitim sektöründeki yenilikleri tanıtma, paylaşma ve bu alandaki sosyal medya stratejilerinin kullanılması ise geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağladığı elde edilen veriler doğrultusunda ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Digital transformation is necessary for current society to adapt to a rapidly changing world through information technologies. In this process, innovations in the field of education and education fairs are among the important components of digital information. In this context, events such as the Eurasian Higher Education Summit Education Fair, the presentation of digital players in the education sector and the role of social media in this process are presented as an important research area. Education fairs offer countries the opportunity to come together to exhibit and share innovations. These fairs provide an important platform for the promotion of digital transformation in the education sector, the separation of new technologies and the discussion of solutions for the sector. Social media plays a critical role in promoting events such as education fairs. During the event process, social media platforms enable people to share their experiences, communicate and quickly spread digital transformation. The Eurasia Higher Education Summit Education Fair is an event that brings together important educational institutions, exhibitors and industry representatives in the region. This fair offers a single opportunity to replace the values in education in the digital environment. In this review, the role of social media in digital transformation is presented as a framework through the Eurasian Higher Education Summit Education Sample Fair. Effective use of social media can increase the contribution of education fairs to their digital transformation and supports the aim of developing them for growth in this field. With this value-for-money content analysis method, you have detailed the social media strategies of marketing activity on platforms such as Instagram, X and Linkedin. How videos, banners, articles and visual content are processed is separated encrypted based on metrics such as sharing structure, likes, reposts and comments. In addition, these analyzes were compared with the previous year's data. In this way, the development of the congress's social media sales, overall circulations and changes in success were revealed. As a result, these data have been presented together with the data obtained to show that education fairs contribute to digitalization, introducing and sharing innovations in the education sector, and the use of social media snippets in this field contribute to reaching large audiences.