Taze kuzu kadavrasında posterior lomber pedikül vidası uygulamasına yönelik laboratuvar eğitim modeli
Laboratory training model for posterior lumbar pedicle screw placement in fresh cadaveric specimens
  1. Tez No: 866376
  2. Yazar: ALP KARAASLAN
  3. Danışmanlar: UZMAN HİKMET TURAN SÜSLÜ
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Nöroşirürji, Neurosurgery
  6. Anahtar Kelimeler: Spinal cerrahi, Pedikül, Pedikül vidası, Simülasyon, Model, Spinal surgery, Pedicle, Pedicle screw, Simulation, Model
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sağlık Bakanlığı
  10. Enstitü: İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  11. Ana Bilim Dalı: Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Nöroşirürji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
Spinal cerrahi eğitimi alan nöroşirurji uzmanlık öğrencilerinin bu konudaki spinal cerrahi yeteneklerini geliştirebilmeleri için laboratuar eğitim modeli geliştirilmesi amaçlandı. Spinal cerrahi aletleri kullanabilmeleri ve nörovasküler hasar oluşturmadan güvenli posterior pedikül vidası ile stabilizasyon uygulamaları için basit simülasyon modeli olarak, taze kuzu kadavra omurgası modeli geliştirildi. Bu modelde, Posterior pedikül vidası uygulamasına yönelik 3 basamaklı bir yaklaşım tasarlandı. Bu posterior pedikül vidası ile stabilizasyon modelinin bu yönde yapılan spinal cerrahi yaklaşımı iyi bir şekilde simüle ettiği ve görüldü ve eğitim modeli olarak yararlı olabileceği düşünüldü.
Özet (Çeviri)
The aim was to develop a laboratory training model to enhance the spinal surgery skills of neurosurgery residency students. A simple simulation model using a fresh lamb cadaver spine was developed to allow the safe application of posterior pedicle screw stabilization without causing neurovascular damage. In this model, a three-step approach was designed for the application of the posterior pedicle screw. It was observed that this posterior pedicle screw stabilization model effectively simulates the spinal surgical approach and could be useful as a training model.