Competitive rivalry without provoling retaliation: A case on Turkish medical imaging market
Misillemeye yol açmaksızın rekabet koşulları: Türk tıbbi görüntüleme pazarı üzerine bir vaka çalışması
  1. Tez No: 87111
  2. Yazar: KUNTER KUTLUAY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OĞUZ BABÜROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: rekabet, etki, misilleme, Tıbbi Görüntüleme ıı, competition, attack, retaliation, Medical Imaging
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET MİSİLLEMEYE YOL AÇMAKSIZIN REKABET KOŞULLARI: TÜRK TIBBİ GÖRÜNTÜLEME PAZARI ÜZERİNE BİR VAKA ÇALIŞMASI KUNTER KUTLUAY İŞLETME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Danışman: Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu Rekabet, tekelci olmayan pazarlarda bir firmanın ayakta kalabilmesi için temel bir unsurdur. Rekabet stratejisi, endüstri ve rakiplerin detaylı anlaşılmasına dayanarak, yöneticileri öncelikle ilgilendirir. Rakiplerin etki ve yanıt özellikleri, ileriki çalışmalara yön verecek iskeletler oluşturan bir ilgi alanıdır. Bu çalışma, önceki iskeletleri Türk Tıbbi Görüntüleme Pazan'na uyarlayarak bu pazara özgü özellikleri doğrulamayı amaçlamaktadır. Temel olarak misilleme yanıtlan doğuracak veya engelleyecek etki tavırlarını tanımlamaya çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPETITIVE RIVALRY WITHOUT PROVOKING RETALIATION: A CASE ON TURKISH MEDICAL IMAGING MARKET KUNTER KUTLUAY MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION Supervisor: Assoc. Prof. Oğuz Babüroğlu Competition is the core concept in non-monopolistic markets for a firm's survival. Competitive strategy is an area of primary concern to managers, depending critically on a subtle understanding of industries and competitors. Action and response characteristics of competitors have been an area of interest suggesting frameworks for further research. This study aims to implement the previous frameworks to the Turkish Medical Imaging Market, to verify the characteristics specific to this market. Basically it seeks to identify the attack behavior that elicits or averts retalitionary responses.