Marketing manufacturing interface in Biltepe A.Ş.
Pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerinde bir vaka Biltepe A.Ş.
- Tez No: 87179
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT MERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Üretim, Karşılıklı Girişim, Gelişmiş Yapı Malzemeleri, Vaka, marketing, manufacturing, interface, advanced construction materials, case study
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
ÖZET PAZARLAMA VE ÜRETİMİN KARŞILIKLI GİRİŞİMLERİNDE BİR VAKA BİLTEPE A.Ş. A.OGUZ AYIRGA M.B.A. Tezi Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Murat Mercan Bu tezde, Biltepe A.Ş.'de Pazarlama ve Üretim'in karşılıklı girişimleri niteliksel bir araştırma vasıtasıyla analiz edilmektedir. Bir organizasyonun rekabet avantajları Pazarlama ve Üretim bölümleri arasındaki koordinasyona bağlıdır. Bu iki bölüm arasındaki yetersiz koordinasyon ve uyum çeşitli faktörden kaynaklanabilir. Bu çalışma, Pazarlama ve Üretim'in karşılıklı girişimleri üzerinde etkisi olan faktörleri belirlemekte ve bu araştırma vasıtasını gelişmiş yapı malzemeleri endüstrisinde bir üretim organizasyonuna uygulayark deneysel bir vaka sunmaktadır. Bu çalışma şirket ile ilgili konuların stratejik açıdan yapılan incelemesini de içermektedir. Çalışma, bu şirket tarafından ve çalışmanın gelecekte kullanılması için tavsiyelerle sonuçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CASE STUDY MARKETING MANUFACTURING INTERFACE BILTEPE INC. A. OGUZ AYIRGA M.B.A. Thesis Supervisor : Assist. Prof. Dr. MURAT MERCAN Marketing manufacturing interface in Biltepe Inc. is analyzed by a qualitative research tool in this thesis. The competitive advantages of an organization relies on the coordination between marketing and manufacturing departments. Inadequate coordination between these two departments can be originated from various factors. The study determines the factors that have effect on the marketing manufacturing interface and provides an empirical case study by applying research tool in a manufacturing organization in the advanced construction materials industry. The study also includes analysis of the company related issues which have been scrutinized from a strategic perspective. In the final part recommendations made for future use of both this company and this study.