A case study in marketing-manufacturing interface
Pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerinde bir vaka
  1. Tez No: 87133
  2. Yazar: DEMET EREN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL EREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marketing, Manufacturing, Interface, Survey, Case
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZET PAZARLAMA VE ÜRETİMİN KARŞILIKLI GİRİŞİMLERİNDE BİR VAKA DEMET EREN M.B.A. Tezi Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Erdal Erel Pazarlama ve üretim bölümleri arasındaki koordinasyon şirket stratejisinin uygulanmasında önemli bir yer tutar. Bu iki bölüm arasındaki anlaşmazlıklar ve farklılıklar şirket stratejisinin başarıya ulaşmasını engeller. Bu yüzden pazarlama ve üretim bölümleri arasındaki karşılıklı girişimleri anlamak ve yönetmek şirketin başarısı için gereklidir. Bu çalışmada pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerinde bulunan ayrılıklar ve bunları etkileyen faktörler araştırılmış, ayrıca bunların belirlenmesi için bir araştırma vasıtası geliştirilmiş ve deneysel bir vakada kullanılmıştır. Anahtar kelimeler Pazarlama, Üretim, Karşılıklı Girişim, Araştırma, Vaka
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CASE STUDY IN MARKETING-MANUFACTURING INTERFACE DEMET EREN M.B.A. Thesis Supervisor Assoc. Prof. Dr. Erdal Erel The coordination between the marketing and manufacturing departments plays an important role in the implementation of the corporate strategy. The conflicts and gaps between these two departments impede the successful implementation of corporate strategy. Therefore understanding and managing the marketing- manufacturing interface is critical for the success of the company. This study investigates the gaps and factors affecting these gaps in the marketing- manufacturing interface and developes and uses a survey instrument in a case study.