Enhancing the accuracy in English as a foreign language writing classes by benefitting from the use of Grammarly feedback
Yabancı dil olarak İngilizce yazma derslerinde dil doğruluğunun Grammarly geribildirimi kullanımından yararlanılarak artırılması
  1. Tez No: 871918
  2. Yazar: EMİNE HATİPOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı dil olarak İngilizce Yazma, Geri bildirim, Grammarly, English as a Foreign Language Writing, Feedback, Grammarly
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışma, yükseköğretim düzeyindeki yabancı dilde yazma derslerinde teknolojik entegrasyonun geri bildirim almadaki rolünü araştırmayı amaçlamıştır. Araştırma Türkiye'de bir üniversitede öğrenim gören toplam otuz iki hazırlık sınıfı öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Veriler karma yöntem tasarımı kullanılarak toplanmıştır. Analiz, Grammarly tarafından bildirilen üç ana ödevde belirli hata türlerinin belirlenmesi ve hata sayıları arasındaki farkların karşılaştırılması yoluyla gerçekleştirildi. Nicel veriler aynı zamanda ödevlerin başarı puanlarının testler ve Likert tipi anketlerle analizi yoluyla da elde edildi. Nitel veriler, öğrencilerin Grammarly algılarına ışık tutacak açık uçlu soruları ve yarı yapılandırılmış görüşmeleri içeriyordu. Bulgular, öğrencilerin Grammarly geri bildirimini uyguladıktan sonra akademik yazma ödevleri ve testlerinde önemli ölçüde daha yüksek puanlar elde ettiklerini ortaya çıkardı. Uygulamayla birlikte öğrencilerin ödevlerindeki belirli hata türlerinde de önemli bir azalma görüldü. Ayrıca, bahsedilen bazı sınırlılıklara rağmen katılımcıların Grammarly'nin sağladığı geri bildirimlere ilişkin genel olarak olumlu algılara sahip oldukları varsayılabilir. Çalışma, yazma bağlamında Grammarly geri bildiriminin kullanımına ilişkin perspektifler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study aimed to explore the role of technological integration in receiving feedback in foreign language writing classes at the tertiary level. The research was conducted with a total of thirty-two prep school students at a university in Türkiye. The data were collected using a mixed-method design. The analysis was carried out by the identification of specific error types in three major assignments reported by Grammarly and by comparing the differences between the number of errors. Quantitative data was also obtained via the analysis of achievement scores of assignments with the tests and a Likert-type scale of questionnaires. Qualitative data included open-ended questions and semi-structured interviews to shed light on students' perceptions of Grammarly. The findings revealed that the students achieved significantly higher scores for their academic writing assignments and tests after implementing Grammarly feedback. There was also a significant decrease in specific error types in students' assignments with the treatment. Moreover, it can be assumed that participants generally had positive perceptions regarding the feedback provided by Grammarly, notwithstanding certain limitations mentioned. The study offers perspectives concerning the utilization of Grammarly feedback within the context of writing.