Exploring English teachers' digital competencies in Russia after the COVID-19 period: A mixed method study
COVID-19 pandemi sonrası Rusya'daki İngilizce öğretmenlerinin dijital yeterliliklerinin araştırılması: bir karma yöntem çalışması
  1. Tez No: 876533
  2. Yazar: ARINA MIRZAEVA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞEGÜL LİMAN KABAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital yeterlilik, Rusya'daki İngilizce öğretmenleri, COVID-19, DigCompEdu, karma yöntem, Digital competency, Russian English teachers, COVID-19, DigCompEdu, mixed method approach
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Bu tez, COVID-19 salgını sonrasında Rus İngilizce öğretmenlerinin dijital yetkinliklerini karma yöntem yaklaşımı kullanarak araştırmaktadır. Pandeminin çevrimiçi eğitime ani geçişe neden olması, öğretim stratejilerini önemli ölçüde etkiledi ve dijital teknolojilere daha fazla güvenilmesini gerektirdi. Bu araştırma, Rusya'daki 105 İngilizce öğretmeninin mevcut dijital yetkinlik düzeylerini araştırmakta, cinsiyet, eğitim geçmişi ve öğretmenlik deneyimine dayalı farklılıkları ve bu farklılıkların öğretim yaklaşımlarını ve öğrenci katılımını nasıl etkilediğini incelemektedir. Eğitmenlerin dijital becerilerini sistematik olarak niceliksel olarak değerlendirmek için DigCompEdu çerçevesi kullanılmıştır. Ayrıca, on Rus İngilizce öğretmeni, çevrimiçi eğitime geçiş sırasında kişisel deneyimleri, karşılaştıkları zorluklar ve uyarlanabilir stratejileri hakkında nitel veriler sağlamak için yarı yapılandırılmış görüşmelere katılmıştır. Çalışma, pandemi sırasında öğretmenlerin kişisel deneyimleri ve demografik geçmişleriyle bağlantılı olarak dijital yetkinliklerdeki önemli farklılıkları ortaya koymaktadır. Bulgular, dijital araçların benimsenmesindeki ilerlemeye rağmen, bunların etkili entegrasyonunda, özellikle cinsiyetten etkilenen önemli boşlukların devam ettiğini göstermektedir. Bu eşitsizlikler, dijital yetkinliklerin eğitim bağlamlarında kullanımını etkileyerek öğrenci katılımını ve öğretim etkinliğini etkiliyor. Araştırma, İngilizce öğretmenlerinin dijital yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan mesleki gelişim programları için öneriler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the digital competencies of Russian English teachers in the wake of the COVID-19 pandemic using a mixed-methods approach. The pandemic's abrupt shift to online education significantly impacted instructional strategies, necessitating a greater reliance on digital technologies. This research explores the current digital competency levels among 105 English teachers in Russia, examining variations based on gender, educational background, and teaching experience, and how these differences affect instructional approaches and student engagement. The DigCompEdu framework was used to quantitatively evaluate the instructors' digital skills systematically. Additionally, ten Russian English teachers participated in semi-structured interviews to provide qualitative data on their personal experiences, challenges, and adaptive strategies during the transition to online instruction. The study reveals notable differences in digital competencies linked to teachers' personal experiences and demographic backgrounds during the pandemic. The findings indicate that despite progress in adopting digital tools, significant gaps remain in their effective integration, particularly influenced by gender. These disparities impact the utilization of digital competencies in educational contexts, affecting student engagement and teaching effectiveness. The research provides recommendations for professional development programs aimed at enhancing English teachers' digital competencies in Russia, aiming to better prepare them for the challenges of teaching in the digital era. This study contributes to the broader discussion on digital education by offering insights into the ongoing changes in the educational landscape post-pandemic.