Farklı stoklama yoğunluklarının levrek (dicentrarchus labrax) fingerliklerinin gelişme performansları üzerine etkisi
The Effects of different stocking densities on the growth performance of sea bass fingerlings (dicentrarchus labrax)
- Tez No: 88051
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NAZMİ TEKELİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Stok yoğunluğu, levrek (Dicentrarchus labrax), fingerlik, Stocking density, sea bass (Dicentrarchus labrax), fingerling. n
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 36
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ FARKLI STOKLAMA YOĞUNLUKLARININ LEVREK (Dicentrarchus labrax, L.) FİNGERLİKLERİNİN GELİŞME PERFORMANSLARI ÜZERİNE ETKİSİ OĞUZ TAŞBOZAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SU ÜRÜNLERİ ANA BİLİM DALI Danışman : Yard. Doç. Dr. Nazmi TEKELİOGLU Yıl: 1999, Sayfa: 27 Jüri : Yard. Doç. Dr. Nazmi TEKELİOGLU Doç. Dr. Metin KUMLU Yard. Doç. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE Bu çalışma, başlangıç ortalama boylan 9,87±0,36 cm ve ortalama canlı ağırlıkları 9,34±0,83 g olan levrek (Dicentrarchus labrax) fingerliklerinin farklı stoklama yoğunluklanndaki gelişme performanslarım incelemek amacıyla yapılmıştır. Balıklar, 1. grup (50 adet/m3), 2. grup (75 adet/m3) ve 3. grup (100 adet/m3) olmak üzere iki tekerrürlü olarak 1 m3 hacimli fiberglas tanklara stoklanmışlardır. Boyca gelişme 88 gün sonunda 1. grupta 14,99±0,20 cm, 2. grupta 14,84±0,14 cm ve 3. grupta 14,82+0,19 cm olarak gerçekleşmiştir (P>0,05). Ağırlıkça büyüme ise; 1. grupta 34,33±1,61 g, 2. grupta 33,43±0,78 g ve 3. grupta 32,84±1,36 g olmuştur (P>0,05). Günlük canlı ağırlık kazancı sırasıyla 1, 2 ve 3. gruplarda, 0,285 g, 0,275 g ve 0,268 g olarak hesaplanmıştır. Yem değerlendirme oranı, tüm gruplarda 1,84 ile 1,85 arasmda değişmiştir. Yaşama oram, yine tüm gruplarda %99 ile %100 arasında gerçekleşmiştir. Spesifik büyüme oram, 1. grupta 1,495, 2. grupta 1,465 ve 3. grupta 1,445 olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE EFFECTS OF DIFFERENT STOCKING DENSITY ON THE GROWTH PERFORMANCE OF SEA BASS FINGERLINGS (Dicentrarchus labrax, L.) O?UZ TAŞBOZAN DEPARTMENT OF FISHERIES INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Asst. Prof. Nazmi TEKELÎOGLU Year: 1999, Pages: 27 Jury : Asst. Prof. Nazmi TEKELİOGLU : Assoc. Prof. Metin KUMLU : Asst. Prof. Mahmut Ali GÖKÇE In this study, growth performance of sea bass {Dicentrarchus labrax) fingerlings (9,87±0,36 cm mean length and 9,34±0,83 g mean weight) in different stocking densities was investigated. The fish were stocked in 1 m3 fiberglass tanks at densities of 50 fish/m3 (1st group), 75 fish/m3 (2nd group) and 100 fish/m3 (3rd group) in two replicates. The fish grew to a mean length of 14,99+0,20 cm 1st group, 14,84±0,14 cm 2nd group and 14,82±0,19 cm 3rd group at the end of 88 days of culture (P>0,05). The mean weigths of the 1st, 2nd and 3ri groups were 34,33±1,61 g, 33,43±0,78 g, 32,84±1,36 g respectively (P>0,05). The daily weight gains were 0,285 g in the 1st group, 0,275 g in the 2nd group and 0,268 g in the 3 group. The feed conversion rates ranged between 1,84 and 1,85 in all the groups. The best survival rate was found to be between 99 and 100%. Specific growth rates were determined as 1,495 for the 1st group, 1,465 for the 2nd group and 1,445 for the 3rd group.