The effect of psychological empowerment on organizational trust and the mediating role of motivation
Psikolojik güçlendirmenin örgütsel güven üzerindeki etkisi ve motivasyonun aracılık rolü
  1. Tez No: 882194
  2. Yazar: OMAR ZIYADAH MISBAH MOHAMMED ALWASEEF
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OZAN BÜYÜKYILMAZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Psikolojik Güçlendirme, Örgütsel Güven, Motivasyon, Psychological Empowerment, Organizational Trust, Motivation
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 253
Özet
Bu çalışma, motive olmuş bir aracının varlığında psikolojik güçlendirmenin örgütsel güven üzerindeki etkisini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla araştırma yapılmış olup, Libya'daki Gharyan Üniversitesi'nde görev yapan 350'nin üzerinde öğretim üyesi ve personeli mezun etmiştir. Anket dağıtıldı ve teslim edildi ve aracıyı Amos 25 programında analiz etmek için regresyon analizi, yapısal eşitlik modelleme yazılımı ve Bootstrap yazılımı kullanıldı. Hipotezleri test etmek. Araştırma sonucunda psikolojik güçlendirmenin, Yönetimin çalışanların ve öğretim üyelerinin örgütsel güveni üzerinde etkisinin yanı sıra motivasyon ve aracılık rolünün de olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to determine the effect of psychological empowerment on organizational trust in the presence of a motivated mediator. For this purpose, research was conducted, He graduated over 350 faculty members and staff working at Gharyan University in Libya. The questionnaire was distributed and delivered, and regression analysis, structural equation modeling software, and Bootstrap software were used to analyze the mediator in the Amos 25 program. To test hypotheses. As a result of the research, it has been determined that psychological empowerment and management have an impact on the organizational trust of employees and faculty members, as well as motivation and a mediating role.