İn vitro fertilizasyon programına aldığımız hastalarda yaş ve bazal hormon CUT off değerlerinin saptanması
Assessment off age and basal hormone CUT of values in the patients of our IVF-Et center
  1. Tez No: 88363
  2. Yazar: ORHAN NARPAY
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Obstetrics and Gynecology
  6. Anahtar Kelimeler: IVF, age, basal FSH, basal E2, basal LH VI
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET İN VİTRO FERTİLÎZASYON PROGRAMINA ALDIĞIMIZ HASTALARDA YAŞ VE BAZAL HORMON CUT-OFF DEĞERLERİNİN SAPTANMASI Bu çalışmada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Ünitesinde Aralık 1994- Haziran 1998 tarihleri arasında IVF-ET programına alınan 285 hastaya ait 329 siklus, retrospektif olarak incelenmiş ve kronolojik yaş, serum bazal FSH, bazal E2 ve bazal LH değerlerinin over yanıtındaki rolleri araştırılarak bu parametrelerin merkezimizdeki IVF- ET programına alınacak hasta seçiminde kullanılmak üzere cut-off değerleri elde edilmiştir. Sonuçta, serum bazal FSH ve bazal E2 seviyelerinin over yanıtının tahmin edilmesinde kullanılabilecek önemli belirleyiciler olduğu, bazal LH seviyelerinin ise belirleyici rolünün olmadığı saptanmıştır. Kronolojik yaşın ise, over rezervinin değerlendirilmesi amacıyla ancak bu parametrelerle birlikte kullanılabileceği düşünülmüştür. Anahtar sözcükler : IVF, yaş, bazal FSH, bazal E2, bazal LH. V TCYİIggBR
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ASSESSMENT OF AGE AND BASAL HORMONE CUT-OFF VALUES İN THE PATİENTS OF OUR IVF-ET CENTER Twohundred and eightyfive patients who admitted to the Çukurova University Medical Faculty, Department of Obstetrics and Gynecology, IVF-ET Unit between December 1994 - June 1998 were entrolled in to this study. 329 cycles of these 285 patients were investigated retrospectively. The roles of chronological age, values of basal serum FSH, LH and E2 levels in the ovarian response were investigated. The cut-off values of these parameters were assessed in order to be used in the selection of patients for our IVF-ET programme. As a result, basal serum FSH and E2 values were found to be available parameters to assess the ovarian response. However basal serum LH level was found as an unavailable parameter for this assessment. Chronological age may be only be used if it is combined with these parameters to assess the ovarian response.