Türkiye Kızılay Derneği'nin kurumsal imajının halkın Kızılay markasına olan tutumuna etkisi
The effect of the corporate image of the Red Crescent Association on the public's attitude towards the brand
  1. Tez No: 887746
  2. Yazar: GÜLDEN AYDİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ELİF AKAGÜN ERGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye Kızılay Derneği, Marka İmajı, Marka Tutumu, Marka İtibarı, Turkish Red Crescent Society, Brand Image, Brand Attitude, Brand Reputation
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Kızılay Derneği'nin kurumsal imajının, halkın markaya karşı tutumunu nasıl etkilediğini araştırmaktadır. Çalışma, derneğin mevcut iletişim stratejilerini ve hedef kitle algısını belirlemeyi, marka imajını ve marka itibarını konumlandırmayı amaçlamaktadır. Türkiye Kızılay Derneği'nin Kurumsal İmajının Halkın Markaya Karşı Tutumuna Etkisi çalışmasıyla Türkiye Kızılay Derneği'nin kurumsal imajının halkın markaya karşı tutumuna etkisini incelemekte ve iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ile marka imajının konumlandırılması için öneriler sunmayı amaçlamaktadır. Araştırma, Türkiye Kızılay Derneği'nin hedef kitlesi arasında olan Ankara halkı tarafından nasıl algılandığını ortaya çıkarmak için yapılmış olup, daha etkili iletişim stratejileri ve halkla ilişkiler için yol gösterici bilgiler sunmayı hedeflemektedir. Araştırma sonuçları, Türkiye Kızılay Derneği'nin imajının değiştirilmesi gerektiğinde atılacak adımları belirlemeye ve itibar zararlarının önlenmesi için öneriler sunmaya yöneliktir. Araştırmanın sonuçları, Türkiye Kızılay Derneği'nin imajının değiştirilmesi gerektiğinde atılacak adımları belirlemeye ve itibar zararlarının önlenmesi için öneriler sunmaya yöneliktir. Bu araştırma, sivil toplum kuruluşlarının marka imajı ve itibarı üzerine yapılan araştırmalara yeni bir bakış açısı getirerek, literatürdeki eksiklikleri gidermeyi ve kurumsal iletişim stratejilerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The study aims to investigate how the corporate image of the Turkish Red Crescent Society (Kızılay Derneği), as a civil society organization, influences the public's attitude towards the brand. The research aims to identify the organization's current communication strategies and target audience perceptions, and position its brand image and reputation. The study examines the effect of the corporate image of the Turkish Red Crescent Society on the public's attitude towards the brand and aims to provide recommendations for the development of communication strategies and the positioning of the brand image. The research is conducted to uncover how the Turkish Red Crescent Society is perceived by its target audience, specifically the people of Ankara, and aims to provide guidance for more effective communication strategies and public relations. The findings of the study are intended to identify steps to be taken to change the organization's image when necessary and to prevent damage to its reputation. The results of the research are aimed at determining steps to be taken to change the image of the Turkish Red Crescent Society and to prevent damage to its reputation. This research aims to bring a new perspective to studies on the brand image and reputation of civil society organizations, addressing gaps in the literature and contributing to corporate communication strategies.