Beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin eğitimde teknoloji kullanımlarına yönelik tutumlarının incelenmesi (Kayseri örneği)
Investigation of physical education and sports teachers' attitudes towards the use of technology in education (Kayseri case)
  1. Tez No: 894965
  2. Yazar: RABİA ALTINKOL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Beden Eğitimi ve Spor, Teknolojik Tutum, Öğretmen, Physical Education And Sports, Technological Attitude, Teacher
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışma, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Kayseri ilindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kamu okullarında görev yapan beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin teknolojiye yönelik tutumlarını belirlemek ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda öneriler geliştirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma, 226 kadın ve 227 erkek olmak üzere toplamda 453 beden eğitimi ve spor öğretmeninin katılımıyla gerçekleşmiştir. Araştırmanın verileri, beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin sosyo-demografik özelliklerini belirlemek ve teknoloji kullanım düzeylerini anlamak amacıyla oluşturulan yedi soruluk (Cinsiyet, Yaş, Bilişim Belgesi, Meslekteki Kıdem Yılı, Görev Yeri, Öğrenim Durumu) kişisel bilgi formu ile toplanmıştır. Ayrıca, beden eğitimi ve spor öğretmenlerinin teknolojiye yönelik tutumlarını belirlemek için Bayraktar (2015) tarafından geliştirilen“Eğitimde Teknoloji Kullanım Düzeylerini Belirleme”ölçeği kullanılmıştır. Toplanan veriler istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiş ve elde edilen sonuçlar, literatür doğrultusunda değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was conducted to determine the attitudes towards technology of physical education and sports teachers working in public schools affiliated to the Ministry of National Education in Kayseri province in the 2023-2024 academic year and to develop recommendations in line with the results obtained. The study was conducted with the participation of 453 physical education and sports teachers, 226 female and 227 male. The data of the study were collected with a personal information form consisting of seven questions (Gender, Age, IT Certificate, Years of Seniority in the Profession, Place of Duty, Visit Abroad, Education Status) created to determine the socio-demographic characteristics of physical education and sports teachers and to understand their technology ownership and technology usage levels. In addition, the“Determining the Level of Technology Use in Education”scale developed by Bayraktar (2015) was used to determine the attitudes of physical education and sports teachers towards technology.