İletişim teknolojilerinin gayrimenkul piyasasına olan etkileri
The impact of communication technologies on the real estate market
- Tez No: 895019
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN ZEKAYİ ORHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İletişim Teknolojileri, Gayrimenkul Piyasası, Online Emlak Platformları, Sanal Turlar, Artırılmış Gerçeklik, Veri Analitiği, Yapay Zeka, Bölgesel Farklılıklar, Fiyat Belirleyici Faktörler, Araştırma Yöntemleri, Communication Technologies, Real Estate Market, Online Real Estate Platforms, Virtual Tours, Augmented Reality, Data Analytics, Artificial İntelligence, Regional Disparities, Price Determinants, Research Method
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu tezin amacı, iletişim teknolojilerinin gayrimenkul piyasasına olan etkilerini incelemektir. İletişim teknolojilerinin evrimi ve yaygınlaşması, iş dünyası ve günlük yaşam üzerinde büyük etkiler yaratmıştır. Gayrimenkul piyasasının dinamikleri ve fiyat belirleyici faktörleri arasında arz ve talep faktörleri, ekonomik göstergeler ve konumun önemi vardır. İletişim teknolojilerinin gayrimenkul piyasasına etkisi, online emlak platformlarının yükselişi, sanal turlar, artırılmış gerçeklik ve 3D modelleme teknolojileri gibi unsurları içerir. Araştırma ve veri analizi, iletişim teknolojilerinin gayrimenkul fiyatları üzerindeki etkilerini yöntemlerle incelerken, istatistiksel veriler ve analizler de kullanılmaktadır. İletişim teknolojileri ve bölgesel farklılıklar arasında gelişmiş bölgelerdeki etki ve kentsel-kırsal alanlardaki farklılıklar vurgulanır. Sonuçlar ve tartışma kısmında, araştırmanın bulguları özetlenir, iletişim teknolojilerinin gayrimenkul fiyatları üzerindeki etkileri değerlendirilir ve gelecek çalışmalar için öneriler sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis is to examine the impact of communication technologies on the real estate market. The evolution and widespread adoption of communication technologies have had significant effects on both the business world and daily life. Among the dynamics and determinants of the real estate market are supply and demand factors, economic indicators, and the importance of location. The influence of communication technologies on the real estate market includes the rise of online real estate platforms, virtual tours, augmented reality, and 3D modeling technologies. Research and data analysis involve examining the effects of communication technologies on real estate prices using various methods, along with the use of statistical data and analyses. Regional disparities in the impact of communication technologies and differences between urban and rural areas are highlighted. The results and discussion section summarizes the findings of the research, evaluates the impact of communication technologies on real estate prices, and provides recommendations for future studies.