Ajarian identity and the regine of Aslan Abashidze
Acar kimliği ve Acaristan'da Abaşidze yönetimi
- Tez No: 89718
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN KIRIMLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Acaristan, Gürcistan, Kafkasya, Türkiye, Karadeniz, Milliyetçilik, Milli Kimlik. IV, Ajaria, Georgia, Caucasus, Turkey, Black Sea, Nationalism, National Identity -m ffeMo?iiîteı mmwm rJOMmm^ £25^1
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÖZET ACAR KİMLİĞİ VE ACARİSTANDA ASLAN ABAŞİDZE YÖNETİMİ Brody, David Master, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Hakan Kırımlı Eylül 1999 Bu tez, Acaristan Özerk Cumhuriyetini, Acar halkım, Acar tarihini ve Aslan Abaşidze yönetimi altındaki bugünkü rejimlerinin karakterini analiz etmektedir. Burada özellikle, Gürcü milliyetçiliği ve milli kimliği ile ilişkili olarak Acarların kimliği ve geçmişi üzerinde durulmaktadır. Abaşidze olayı, uzun uzadıya işlenmiş, Özerk Cumhuriyet içinde yer alan Rus sımr birliklerinin Abaşidze rejimi ile olan ilişkisi üzerinde özellikle durulmuştur. Abaşidze'nin Tiflis'deki ana hükümet ve Türkiye ile olan ilişkileri de dikkatle incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AJARIAN IDENTITY AND THE REGIME OF ASLAN ABASHIDZE Brody, David M. I. R., Department of International Relations Supervisor: Asst. Prof. Dr. Hakan Kırımlı September 1999 This thesis analyzes the Autonomous Republic of Ajaria: the Ajarian people, their history, and the nature of the current administration under Asian Abashidze. Emphasis is given to a historical consideration of the self identity of the Ajarians, within the wider context of Georgian nationalism and national identity. The phenomenon of Aslan Abashidze' s rule is treated at length, with special attention given to the relationship of the Abashidze regime with Russian border troops stationed within the republic. Abashidze's relations with the central government in Tbilisi, and with Turkey are also examined.