Government communication about COVID-19 on Twitter: A comparative analysis of tweets by USA and Uk State actors
Twıtter'da COVID-19 hakkında hükümet iletişimi: ABD ve İngiltere devlet aktörlerinin tweetlerinin karşılaştırmalı analizi
- Tez No: 899211
- Danışmanlar: PROF. DR. AYKUT ARIKAN, PROF. DR. MARTİN LÖFFELHOLZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: kriz iletişimi, hükümet iletişimi, COVID-19 salgını, Twitter, ABD hükümeti, İngiltere hükümeti, içerik analizi, crisis communication, government communication, COVID-19 pandemic, Twitter, USA government, UK government, content analysis
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Türk-Alman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya Ve İletişim Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Medya ve İletişim Çalışmaları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu yüksek lisans tezi, ABD ve Birleşik Krallık'taki hükümet aktörlerinin COVID-19 hakkında iletişim kurmak için Twitter kullanımını incelemektedir. Tez, tweet'lerinin sıklığını, içeriğini ve zamanlamasını karşılaştırmak için ABD ve Birleşik Krallık hükümetlerinden 2.548 tweet'in niceliksel bir içerik analizini kullanır. Tezin bulguları, İngiltere hükümetinin ABD hükümetine göre COVID-19 hakkında daha sık tweet attığını gösteriyor. Birleşik Krallık hükümeti de pandeminin ilk aşamalarında daha sık tweet atarken, ABD hükümeti de pandeminin sonraki aşamalarında daha sık tweet attı. Tez ayrıca, Birleşik Krallık hükümetinin tweet'lerinde yanlış bilgi ve söylentileri ele alma olasılığının daha yüksek olduğunu, ABD hükümetinin ise COVID-19'un potansiyel etkilerine odaklanma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. Tez, Twitter kullanımının hükümetler için bir kriz sırasında halkla iletişim kurmanın etkili bir yolu olabileceği sonucuna varıyor. Bununla birlikte tez, Birleşik Krallık ve ABD hükümetlerinin Twitter kullanımlarını geliştirebilecekleri bazı alanlar olduğunu da ortaya koymaktadır. Örneğin, her iki hükümet de tweet'lerindeki yanlış bilgi ve söylentileri ele almak için daha fazlasını yapabilir. Ek olarak, her iki hükümet de tweet'lerini halkın özel ihtiyaçlarına göre uyarlamak için daha fazlasını yapabilir. Tez, Twitter'da COVID-19 hakkında hükümet iletişimi hakkında gelecekteki araştırmalar için çeşitli önerilerde bulunmaktadır. İlk olarak tez, gelecekteki araştırmaların hükümet tweet'lerinin kamu davranışı üzerindeki etkilerini incelemesini önermektedir. İkinci olarak tez, gelecekteki araştırmaların Twitter'ın farklı ülkelerdeki farklı hükümetler tarafından kullanımını karşılaştırmasını önermektedir. Üçüncüsü, tez, gelecekteki araştırmaların Twitter'ın doğal afetler veya terör saldırıları gibi diğer kriz türlerinde kullanımını incelemesini önermektedir.
Özet (Çeviri)
This master's thesis examines the use of Twitter by government actors in the USA and the UK to communicate about COVID-19. The thesis uses a quantitative content analysis of 2,548 tweets from the USA and UK governments to compare the frequency, content, and timing of their tweets. The findings of the thesis show that the UK government tweeted more frequently about COVID-19 than the USA government. The UK government also tweeted more frequently in the early stages of the pandemic, while the USA government tweeted more frequently in the later stages of the pandemic. The thesis also found that the UK government was more likely to address misinformation and rumors in its tweets, while the USA government was more likely to focus on the potential impacts of COVID-19. The thesis concludes that the use of Twitter can be an effective way for governments to communicate with the public during a crisis. However, the thesis also finds that there are some areas where the UK and USA governments could improve their use of Twitter. For example, both governments could do more to address misinformation and rumors in their tweets. Additionally, both governments could do more to tailor their tweets to the specific needs of the public. The thesis makes several recommendations for future research on government communication about COVID-19 on Twitter. First, the thesis recommends that future research examine the effects of government tweets on public behavior. Second, the thesis recommends that future research compare the use of Twitter by different governments in different countries. Third, the thesis recommends that future research examine the use of Twitter in other types of crises, such as natural disasters or terrorist attacks.