Gürle Köyü (Manisa) florası
Flora of Gürle village (Manisa)
  1. Tez No: 90752
  2. Yazar: SALİH GÜCEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YASİN ALTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Gürle, Manastır Dağı, Manisa, Türkiye. vııı, Flora, Gürle, Manastır Mountain, Manisa, Turkey. ix
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Botanik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Bu çalışmada, Manisa merkeze bağlı, Manastır dağı eteklerinde kurulu, Gürle Köyü bölgesinin (100-300 m.) florası araştırılmıştır. B1 karesine giren alanın floristik listesi Türkiye Florasının 1-10. cildinde yayınlanmış familyalara ait cins ve türlerin sıralamasına göre verilmektedir. 1997-1999 yılları arasında yapılan flora çalışmaları sonucunda bölgede 242 cins, 72 familyaya ait 324 bitki taksonu saptanmıştır. Bölgede yapılan araştırmalar sonucunda % 3 endemik bitki taksonu saptanmıştır. Araştırma alanının florasında en çok takson içeren ilk on familya Asteraceae, Fabaceae, Poaceae, Brassicaceae, Lamiaceae, Rosaceae, Apiaceae, Liliaceae, Boraginaceae ve Caryophyllaceae'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, the flora of Gürle Village (Manisa) (100-300m.), that is located at the foot of Manastır mountain, which belongs to the municipality of Manisa, was researched. The flora list of the area that is included in B1 square, is given according to the sequence of genus and species, belonging to the families published in volume 1-10 of Flora of Turkey. As a result of flora studies made between the years 1997-1999, 324 vascular plant taxa belonging to 242 genera and 72 families have been determined in the area. After the research in the area three percent endemic plant taxa have been located. The first ten families that include the most taxons in the flora of the research area are, Asteraceae, Fabaceae, Poaceae, Brassicaceae, Lamiaceae, Rosaceae, Apiaceae, Liliaceae, Boraginaceae and Caryophyllaceae.