Estimating Japan's bilateral relative price and income elasticities for external trade
Japonya Dış Ticareti İçin İkili Göreli Fiyat ve Gelir Esnekliklerinin Hesaplanması
- Tez No: 912081
- Danışmanlar: PROF. ROBERTO LEON GONZALEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Anahtar Kelimeler: DCCE, trade, export, import, elasticity, income, GDP, relative prices, exchange rate
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: National Graduate Institute for Policy Studies
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Politikası Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 32
Özet
Bu çalışma, gelir ve göreli fiyatların Japonya'nın dış ticareti üzerindeki etkisinin ticaret ortakları düzeyinde daha iyi anlaşılmasını sağlamayı ve politika yapıcılara ticaret ortaklarına özel politikalar geliştirmelerinde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Çalışma, 2004-2022 dönemi için Japonya'nın ithalat ve ihracatının göreli fiyat ve gelir esnekliklerini incelemektedir. Analiz, Japonya'nın toplam ihracatının %87,7'sini ve toplam ithalatının %72,5'ini kapsayan 37 ülke verisini içermektedir. Modellerde bağımlı değişken olarak reel ihracat ve reel ithalat verileri kullanılmıştır. Bu çalışmada genelleştirilmiş momentler yöntemi tahmincileri ile dinamik ortak ilişkili etkiler yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma, bu yöntemi kullanarak Japonya'nın dış ticaretini ticaret ortakları düzeyinde inceleyen ilk çalışmalardan biridir. Model sonuçlarına göre gelir, Japonya'nın ihracat ve ithalatının temel belirleyicisidir. Nispi fiyatların veya döviz kuru değişikliklerinin ithalat üzerindeki etkisi istatistiksel olarak anlamlı değildir. Ayrıca, göreli fiyat veya döviz kuru değişiminin ihracat üzerindeki etkisinin sınırlı olduğu ve fiyatlara yönelik politikaların Japonya'nın genel ihracatını artırmada etkisiz olduğu sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aims to enhance the understanding of the impact of income and relative prices on Japan's foreign trade at the level of trade partners and assist policymakers in developing trade-specific policies for their trade partners. The study examines the bilateral relative price and income elasticities of imports and exports for Japan for the 2004-2022 period. The analysis includes 37 country data which cover 87.7% of total exports and 72.5% of total imports of Japan. The models use real export and real import data as dependent variables. This study uses the dynamic common correlated effects method with the generalized method of moments estimators. This study is one of the first to examine Japan's external trade at the level of trade partners using this method. According to the model results, income is the key determinant of Japan's exports and imports. The impact of relative prices or exchange rate changes on imports is not statistically significant. Additionally, it is concluded that the effect of relative price or exchange rate change on exports is limited, and policies oriented to the prices are ineffective in improving Japan's overall exports.