A qualitative investigation of the cultural adjustment experiences of female international university students in Italy
İtalya'daki Uluslarası Kız Üniversite Öğrencilerinin Kültürel Uyum Deneyimlerinin Nitel Bir İncelemesi
- Tez No: 914466
- Danışmanlar: PROF. DR. PAOLA GANDOLFİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Psikoloji, Psychology
- Anahtar Kelimeler: Culture, Adaptation, Adjustment, International Female Students
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Università degli studi di Bergamo
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: İnsan ve Toplum Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Klinik Psikoloji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
İtalya'da çok sayıda uluslararası öğrenci bulunmasına rağmen, bu öğrencilerin geçirdiği kültürel, sosyal ve akademik uyum sürecine ilişkin sınırlı sayıda araştırma bulunmaktadır. Küresel olarak, özellikle kadın uluslararası öğrenciler ve uyumları ile ilgili araştırmalar azdır. Bu azlık, uluslararası öğrencilerin deneyimlerine ilişkin yaygın bir kavrayış eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir ve bu da karşılaştıkları zorlukları daha da arttırmaktadır. İşbu nitel çalışma, uluslarası kadın üniversite öğrencilerinin deneyimlerini bireysel perspektiflerinden göstermeyi amaçlamaktadır. Her bir katılımcının anlatısı bir vaka çalışması olarak işlev görmüş ve İtalya'daki deneyimleri hakkında öngörü kazanmak amacıyla 12 uluslarası kadın üniversite öğrencisiyle bir saat kadar süren görüşmeler yapılması gerekmiştir. Bu çalışmada ortaya çıkarılan temalar ve bulgular, yurtdışında eğitim gören kız üniversite öğrencilerinin akademik ve sosyal deneyimlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak mevcut literatürü geliştirebilir. Ayrıca, İtalya'daki yabancı kadın öğrencilerin deneyimlerinin araştırılması, fakülteler, uluslarası öğrenci ofisleri, bu alanda uzmanlaşmış psikologlar ve nihayetinde uluslarası öğrencilerin kendileri için avantajlı olabilir.
Özet (Çeviri)
Although there are many international students in Italy, there is little research on the cultural, social, and academic adaptation process of these students. There is little research around the world, especially about female international students, and their adjustment. This may be due to a widespread lack of understanding of the experiences of international students, which often intensifies the problems faced by international students. The aim of this qualitative study is to present a picture of the experiences of international female university students from their own perspectives. Each participant's narration served as a case study; therefore, twelve international female university students were interviewed for about an hour to learn more about their experiences in Italy. The themes and results found in this research can also contribute to the literature in terms of helping the academic and social experiences of female university students abroad to be better understood and to have a better experience. Moreover, researching the experiences of foreign female students in Italy can benefit faculty, international student offices, psychologists working in this field, and finally international students themselves.