Gençlerin yatırım aracı olarak kripto para kullanma niyetleri üzerine bir çalışma
A study on intention of youth to use criypto money as investment tool
  1. Tez No: 914993
  2. Yazar: AYŞE AKTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEDA YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kripto para, Satın alma davranışı, Genç tüketic
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmada gençlerin yatırım aracı olarak kripto para kullanma niyetlerini keşfetmek amaçlanmıştır. Amaca uygun olarak çalışmada gerekli veriler anket yöntemi ile elde edilmiş ve veriler çeşitli istatistiki yöntemler yardımıyla analiz edilerek yorumlanmıştır. Çalışmada online anket yöntemi tercih edilerek çok sayıda katılımcıya ulaşmak planlanmıştır. Çalışmanın anakütlesi gençlerden oluştuğu için örnekleme de 18 ile 24 yaş aralığındaki katılımcılar dahil edilmiştir. Anket uygulamasına katılan kişilerden uygun cevaplar verenler arasından toplamda 287 anket formu toplanmıştır. Toplanan anketler SPSS programı ile analiz edilerek yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study aims to explore the intention of young people to use cryptocurrency as an investment tool. In accordance with the purpose, the necessary data were obtained by survey method in the study and the data was analyzed and concluded by the various statistical methods. The online survey method was preferred in the study, and it was planned to reach a large number of participants. Since the population of the study consisted of young people, participants between the ages of 18 and 24 were included in the sample. 287 survey forms were collected totally from those who gave appropriate answers to the survey application. The collected surveys were analyzed and then concluded via the SPSS program