Intergenerational management: Strategies of managing a multigenerational workforce
Kuşaklar arası yönetim: Çok kuşaklı iş gücünü yönetme stratejileri
  1. Tez No: 917819
  2. Yazar: MALAK DERBAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA CENK ULUDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: çok kuşaklı iş gücü, stratejiler, lider, yönetici, sadakat, iletişim, multigenerational workforce, strategies, leader, manager, loyalty, communication
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Çalışma yerinde farklı nesillerin varlığı, iş liderlerinin yüzleşmek zorunda oldukları kaçınılmaz bir gerçektir ve buradaki sorun, her neslin iş vizyonu arasındaki farkın, iş yeri için farklı stratejiler geliştirmeyi zorlaştırmasıdır. Çok nesilli bir iş gücünü yönetmek, iş yöneticileri için kritik bir zorluktur, çünkü her neslin farklı beklenti ve tercihleri vardır. Bu tez, çok nesilli bir iş gücünü başarılı bir şekilde yönetmek için etkili stratejileri araştırır ve işletmelerin çalışanlarının kolektif güçlerini kullanmasına ve genel başarıyı sağlamasına olanak tanır. Bu çalışma, farklı nesillerin iş yerinde nasıl davrandığını analiz eder, işi nasıl gördüklerini, şirkete ne kadar sadık olduklarını ve birbirleriyle nasıl iletişim kurduklarını inceler. Resmi bir resim sunmak için, bu çalışma, farklı faaliyet alanlarına ve mesleklere ait farklı nesillere ait elli dokuz Tunuslu katılımcı örneğini içeren bir uygulamalı vaka çalışması sunar. Veriler, Niteliksel Anketler temelinde toplanmıştır.
Özet (Çeviri)
The phenomenon of different generations in the workplace is an unavoidable reality that business leaders must face, and the issue here is the difference between each generation and its vision of work, which will make it difficult to develop different strategies for the workplace. Managing a multigenerational workforce is a critical challenge for business managers, as each generation has distinct expectations and preferences. This thesis explores effective strategies for successfully managing a multigenerational workforce, enabling businesses to harness the collective strengths of their employees and drive overall success. This study analyzes how different generations behave at work, looking at how they view work, how loyal they are to the company, and how they communicate with each other. To bring the picture closer together, this study presents an applied case study, taking a sample of fifty-nine Tunisian participants from different generations and belonging to different fields of activity and professions. Data was collected based on Qualitative Questionnaires.