Exploring hybridity in V.S. Naipaul's Magic Seeds: Unveiling colonial legacy and postcolonial realities
V.S. Naipaul'un 'Magic Seeds' adlı romanında melezliği keşfetmek: Sömürgeci mirası ve sömürge sonrası gerçekleri ortaya çıkarmak
  1. Tez No: 917838
  2. Yazar: MUHAMMED AKİF TÜRKEŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KADRİYE ÇİĞDEM YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: V.S. Naipaul, melezlik, postkolonyal, Sihirli Tohumlar, kimlik, V.S. Naipaul, hybridity, postcolonial, Magic Seeds, identity
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışma, Hindistan'daki sömürge mirasının ve sömürge sonrası dönemin etkilerini V.S. Naipaul'un Sihirli Tohumlar adlı romanının merceğinden analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, sömürgeciliğin bireysel kimliğin gelişimi, vatandaşlar arasındaki sosyal ilişkiler, sömürgecilik sonrası yaşam koşulları, vatandaşların birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları diller ve bireylerin entelektüel birikimi gibi sosyal kurumlar üzerindeki ayak izlerini incelemektedir. Kültür ve dilin bireysel ve toplumsal kimlik oluşumundaki rolünü inceleyen bu çalışma, postkolonyal kuramcılara referans vererek analiz için teorik bir çerçeve sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study intends to analyse the effects of the colonial legacy and the postcolonial period in India through the lens of V.S. Naipaul's novel, Magic Seeds. This study examines the footprints of colonialism on social institutions such as the development of individual identity, social relations among citizens, their living conditions after colonialism, the languages citizens use to communicate with each other, and the intellectual accumulation of individuals. This study examines the role of culture and language in the formation of individual and social identity, referencing postcolonial theorists to provide a theoretical framework for analysis.