Electronic excited states of the CP29 antenna complex of green plants: A model based on exciton calculations
Yeşil bitkilerin CP 29 anten kompleksinin elektronik uyarılmış durumları: Eksiton hesaplarına dayalı model
  1. Tez No: 93074
  2. Yazar: DUYGU ALBAYRAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DEMET GÜLEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fotosentez, Işık-Derleyici Sistem, CP29, Elektronik Uyarılmış Durumlar, Enerji Transferi, Soğurma, Doğrusal Dikroizm. vı, Photosynthesis, Light-Harvesting Complex, CP29, Electronic Excited States, Energy Transfer, Absorption, Linear Dichroism. iv tC YÜKSEKÖ?RETİM KUR DOKÜMANTASYON MERE
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
oz YEŞİL BİTKİLERİN CP29 ANTEN KOMPLEKSİNİN ELEKTRONİK UYARILMIŞ DURUMLARI: EKSİTON HESAPLARINA DAYALI MODEL Albayrak, Duygu Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Demet Gülen Eylül 2000, 42 sayfa. Bu tezin amacı, yeşil bitkilerin fotosistem H'ye ait ışık derleyici kompleksinin bir parçası olan CP29 kompleksi için elektronik uyarılmış durum yapısını önermektir. Kompleksin elektronik uyarılmış durumlarının klorofıl-klorofil ve klorofıl-protein etkileşimleri tarafından belirlendiği varsayılmıştır. Klorofil çiftleri arasındaki etkileşimi nokta dipol yaklaşıklığında modelledik ve klorofıl-protein etkileşimleri ampirik parametereler olarak ele alındı. Yapı tayini, mutasyon ve modellemeye dahil edildi. Uyarılmış durumları karakterize etmek için gerekli olan parametreler, Qv dipol moment yönelimleri ve klorofil öz soğurma enerjileri,soğurma ve doğrusal dikroizm spektrumlarmm eş zamanlı simulasyonu yapılarak önerildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELECTRONIC EXCITED STATES OF THE CP29 ANTENNA COMPLEX OF GREEN PLANTS: A MODEL BASED ON EXCITON CALCULATIONS Albayrak, Duygu M.S., Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Demet Gülen September 2000, 42 pages The objective of this thesis has been to suggest an electronic excited state structure for the CP29 complex, which is a minor light-harvesting complex associated with the photosystem II of green plants. We have assumed that the electronic excited states of the complex have been decided by the chlorophyll- chlorophyll and chlorophyll-protein interactions. We have modeled the Coulombic interaction between a pair of chlorophyll molecules in the point dipole approximation and the chlorophyll-protein interactions have been treated as empirical fit parameters. A considerable part of the current information offered by structure determination, site-directed mutagenesis and spectroscopy has been iiiincluded in the modeling. We have assigned the parameters essential for characterizing the excited states, the Qy dipole moment orientations and the site energies, by simultaneous simulation of the absorption and the linear dichroism spectra.