Enhancing english language teaching: A focus on designed courses and assessment strategies
İngilizce dil öğretimini geliştirme: Tasarlanmış kurslar ve değerlendirme stratejilerine odaklanma
  1. Tez No: 933802
  2. Yazar: NADA ZINE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKAY BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Ders Tasarımları, Değerlendirme Stratejileri, Teknoloji Entegrasyonu, Course Designs, Assessments Strategies, Technology Integration
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu çalışma, ders tasarımları ve değerlendirme stratejilerinin dünya çapında eğitimin kalitesini ve etkinliğini nasıl etkilediğini vurgulamaktadır. Farklı dersler ve değerlendirme yöntemlerini keşfetmeyi amaçlayan çalışma, çeşitli eğitim ortamlarından öğretmenlerle yapılan görüşmeler yoluyla bu konuları incelemektedir. Sonuçları karşılaştırarak, çalışma öğretmenlerin görüşlerinde, yöntemlerinde ve karşılaştıkları zorluklarda benzerlikler ve farklılıklar göstermektedir. Öğrenci merkezli öğrenmenin, teknolojinin kullanılması ve gerçekçi değerlendirme yöntemlerinin bulunmasının önemini vurgulamaktadır. Öğrenci merkezli öğrenme ve değerlendirmeye odaklanarak, öğretmenler anlamlı ve katılımcı bir öğrenme ortamı yaratabilirler. Alan geliştikçe, öğretmenler öğretimi iyileştirmek ve öğrencilerin İngilizce başarısını öncelikli hale getirmek için yeni stratejiler keşfetmeye devam etmektedir.
Özet (Çeviri)
This study highlights how course designs and assessment strategies impact the quality and effectiveness of education around the world. It aims to explore different courses and assessment methods by interviewing teachers from various educational settings. By comparing the results, the study shows similarities and differences in teachers' views, methods, and challenges. It highlights the importance of student-centered learning, using technology, and finding real assessment methods. By focusing on student-centered learning and assessment, educators can create a meaningful and engaging learning environment. As the field evolves, teachers continue to explore new strategies to enhance teaching and to make students' success in English the main focus.