Newtonyen olmayan analizde alfa üretici yardımıyla m konveks fonksiyon ve bazı eşitsizliklerin genelleştirilmesi
Generalization of m convex function and some new inequalities via alpha generator in non-Newtonian calculus
  1. Tez No: 934055
  2. Yazar: GÜLŞAH PAMUKÇU BAYRAMLI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL ÜNLÜYOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Convex function, 𝑚 convex function, inequalites, Non-Newtonian analysis, generators
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ordu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 30
Özet
1600-1700 yılları arası matematikte önemli gelişmelerin olduğu bir dönemdir. Bu dönemin en önemli gelişmelerinden biri Newton (1643-1727) ve Leibniz (1646-1716) 'in birbirlerinden bağımsız olarak, türev ile integral arasındaki ilişkiyi bulmalarıdır. Bunun bir sonucu olarak,“İntegral Kalkülüs”kavramı önem kazanmıştır. Bu gelişmeler matematiğin önünü açmış ve ilerlemesini sağlamıştır. 1970 lü yıllarda Grosmann ve Katz, Newton ve Leibniz 'in kurduğu klasik analize bir alternatif olarak, temelinde bire-bir ve örten olan üreteçler yardımıyla yeni bir analiz inşa etmişlerdir. Bu analize ''Newtonyan Olmayan Analiz'' denir. Bu yüksek lisans tezinde, alfa üretici yardımıyla m konveks fonksiyon ve bazı eşitsizliklerin genelleştirilmesi yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
In this master's thesis, a study was made in“Non-Newtonian Analysis”, which is different from the Newtonian analysis accepted as classical analysis and defined by Grossman and Katz between 1970-1972. Since this analysis is very comprehensive, only convex functions and the α generator of m convex functions and the generalization of some inequalities were made here.