Konut yaşama mekanı mobilyalarının esnek kullanımı
Flexible usage of residence furnitures
  1. Tez No: 93458
  2. Yazar: TÜLAY ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖNDER TURAN, DOÇ. DR. YUSUF GÜRÇINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Konut, Yaşama Mekanı, Mobilya, Esnek, Esnek Kullanım, Residence, Living Area, Furniture, Flexible, Flexible usage n
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZÎ KONUT YAŞAMA MEKANI MOBİLYALARININ ESNEK KULLANIMI Tülay ÖZDEMİR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇ MİMARLIK ANABİLİM DALI 1. DANIŞMAN :Yrd.Doç.Dr. Önder TURAN (Mimar Sinan Üniversitesi Mim. Fak. İç Mim. Böl. Öğr. Üyesi) 2. DANIŞMAN :Doç.Dr. Yusuf GÜRÇINAR Yıl:1999, Sayfa: 150 Jüri :Prof.Dr. Aydın ESEN (Mimar Sinan Üniversitesi Mim. Fak. İç Mim. Böl. Öğr. Üyesi) ProfDr. Onur Altan (Mimar Sinan Üniversitesi Mim. Fak. İç Mim. Böl. Öğr. Üyesi) Doç.Dr.Nuran YENER (Mimar Sinan Üniversitesi Mim. Fak. Mim. Böl. Öğr. Üyesi) Mobilya anlayışı, biçimleniş özellikleri ve kullanımı, insan faktörünün yer almasıyla farklılık göstermektedir. Bu farklılıklardan biri mobilyanın esnek kullanımı olarak karşımıza çıkmıştır. Esnek kullanım olanağı sağlayacak mobilyanın oluşumuna ilişkin incelemelere rastlamayışım bu çalışmanın gerçekleştirilmesine sebep olmuştur. Konut yaşama mekanında yer alan eylemler ve gereksinimlerin değişimleri araştırılarak, esnek kullanım şekilleri tespit edilmiş, bu değişimler sonucu mobilyanın, farklı gruplar tarafından esnek kullanımına olanak tanıyan kavramlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS FLEXIBLE USAGE OF FURNITURE IN RESIDENCE LIVING AREA Tülay ÖZDEMİR DEPARTMENT OF INTERIOR ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA 1. Supervisor : Ass. Prof. Önder TURAN (Mimar Sinan University Arch. Fac. Interior Arch Dept) 2. Supervisor : Assoc. Prof. Yusuf GÜRÇINAR Year: 1999, Pages: 112 Jury : Prof. Dr. Aydın Esen (Mimar Sinan University Arch. Fac. Interior Arch Dept.) Prof. Dr. Onur Altan (Mimar Sinan University Arch. Fac. Interior Arch Dept.) Assoc. Prof. Nuran YENER (Mimar Sinan University Arch. Fac. Interior Arch Dept.) Furniture agrement, formed specialities and usage lead to differences of human active. One of these differences is furniture flexible usage. My searching about flexible usage ability of furniture shown that no study on this subject so on I did about this subject. On the residence the actions and needs changes searched, form of flexible usage tipes found and by these differences of furniture, different group of these flexible usage furniture searched by this way.