Nallıhan kuş cenneti florası
The Flora of the Nallıhan bird sanctuary
  1. Tez No: 93566
  2. Yazar: EBRU DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HAYRİ DUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Nallıhan Kuş Cenneti, Ankara, Flora, Nallıhan Bird Sanctuary, Ankara
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
NALLIHAN KUŞ CENNETİ FLORASI (ANKARA) (Yüksek Lisans Tezi) Ebru DOĞAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 2000 ÖZET Araştırma alanı, Ankara ili sınırları içinde Beypazarı-Nallıhan arasında yer alan Nallıhan Kuş Cennetidir. Nallıhan Kuş Cenneti ve çevresinden toplanan 580 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu, 67 familyaya ait 23 1 cins ve 354 tür ve tür altı seviyede takson tespit edilmiştir. Tür ve tür altı seviyede 109 takson A3 karesi için yeni kayıttır. 65 takson ise endemik olup endemizm oranı % 18,55'dir. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: İran-Turan elementleri 90 (% 25,21), Akdeniz elementleri 34 (% 9,63), Avrupa-Sibirya elementleri 16 (% 4,53) ve geniş yayılışlılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 215 (% 60,09)'dir. Bilim Kodu: 401. 03. 04
Özet (Çeviri)
THE FLORA OF THE NALLIHAN BIRD SANCTUARY (ANKARA) (Master Thesis) Ebru DO?AN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 2000 ABSTRACT Study area is Nallıhan Bird Sanctuary that is located in between Beypazarı - Nallıhan provinces of Ankara. In this study 580 plant specimens were collected. As a result, we have seen that, the flora is composed of 67 families, 231 genera and 354 taxa which are specific and infraspecific rank. 109 specific and infraspecific rank taxa are new records for A3 square and 65 taxa are endemic (18,55 %). Phytogeographical elements of the area as follows: Irano- Turanian elements 90 (25,21 %), Mediterranean elements 34 (9,63 %), Euro-Siberian elements 16 (4,53 %) and the others, wide spreaded and those of which phytogeographical region are unidentified, 215 (60,09 %). Science Code: 401.03.04