Hareketli hedef takibi
Maneuvering target tracking
- Tez No: 93604
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEM NAKİBOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Taget tracking, Radar, Kalman filter, Extended Kalman Filter Hypothesis Testing, Viterbi Decoding Page number: 114 Adviser: Yrd.Doç.Dr.Cem Nakiboğlu
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
hareketli hedef takibi (Yüksek Lisans Tezi) Ülkü GÜLEÇ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Aralık 2000 ÖZET Hedef takibinde kullanılan iki algoritmanın incelenmesi bu tezde yer almaktadınGenişletilmiş Kalman filtre ve Çoklu Hipotez TestLKalman filtre modern kontrol,sinyal işleme ve haberleşme alanlarında en yaygın kullanılan tekniklerden bir tanesidir.Fakat EKF ile karşılaşılan en önemli sorunlardan biri ıraksama sorunudur.Bunun nedeni lineerleştirme hatalarıdır.Diğer yandan çoklu hipotez testi lineerleştirmeye ihtiyaç duymaz.Fakat bu algoritmanın hesaplama karmaşıklığı fazladır ve modelin yavaş çalışmasına yol açar.Tezde bu iki algoritmanın karşılaştırılması simülasyonlarla yapılmıştır. Bilim Kodu : 609.02.03 Anahtar Kelimeler : Hedef Takibi,Radar,Kalman Filtre,Genişletilmiş Kalman Filtre, Hipotez Testi, Viterbi Kodçözücü Sayfa Adedi : 114 Tez Yöneticisi :Yrd.Doç.Dr.Cem Nakiboğlu
Özet (Çeviri)
MANEUVERING TARGET TRACKING ( M.Sc.Thesis) Ülkü GÜLEÇ GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY December 2000 ABSTRACT Two algoritms used in target tracking are evaulated in this thesis: Extended Kalman Filter Algorithm and Maneuvering Target Tracking with Multiple Hypothesis Testing. Kalman Filter has been one of the most widely used techniques in the area of modern control,signal processing and communication applications. One of the major problems encountered with EKF is the divergency due to linearization errors. On the other hand the multiple hypothesis testing does not need any linearization of models. This algorithm has much more computational complexity and this leads it to work slowly. These two algorithms are compared with simulations in the thesis. Science Code: 609.02.03