Doğandede Tepe ve çevresi florası (Beypazarı-ANK.)
The Flora of the Doğandede Tepe and it's around (Beypazarı-ANK.)
  1. Tez No: 93631
  2. Yazar: M. BAŞAR GÜNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRİ DUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Doğandede Tepe, Beypazarı, Ankara, Flora, Doğandede Tepe, Beypazarı, Ankara
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
DOĞANDEDE TEPE VE ÇEVRESİ FLORASI (BEYPAZARI - ANKARA) (Yüksek Lisans Tezi) M. Başar GÜNER GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 2000 ÖZET Araştırma alanı, Ankara ili sınırları içinde Beypazarı - Çayırhan arasında yer alan Doğandede Tepe ve Çevresidir. Doğandede Tepe ve Çevresinden toplanan 598 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 59 familyaya ait 184 cins ve 302 tür ve tür altı seviyede takson tespit edilmiştir. Tür ve tür altı seviyede 86 takson A3 karesi için yeni kayıttır. 64 takson endemik olup endemizm oranı % 21,19'dur. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: Îran-Turan elementleri 93 (% 30,79), Akdeniz elementleri 25 (% 8,27), Avrupa-Sibirya elementleri 9 (% 2,98) ve geniş yayılışlılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 175 (% 57,95)'dir. Bilim Kodu: 401.03.04
Özet (Çeviri)
THE FLORA OF THE DO?ANDEDE TEPE AND IT'S AROUND (BEYPAZARI - ANKARA) (Master Thesis) M. Başar GÜNER GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 2000 ABSTRACT The study area is Doğandede Tepe and it's around that located between Beypazarı - Çayırhan provinces of Ankara. In this study 598 plant specimens were collected. As a result, we have seen that, the flora is composed of 59 families, 1 84 genera and 302 taxa which are specific and infraspecific rank. 86 specific and infraspecific rank taxa are new records for A3 square and 64 taxa are endemic (21,19 %). Phytogeographical elements of the area as fallows: Irano- Turanian elements 93 (30,79 %), Mediterranean elements 25 (8,27 %), Euro-Siberian elements 9 (2,98 %) and the others, wide spreaded and those of which phytogeographical region are unidentified, 175 (57,95 %). Science Code: 401.03.04