The Development of environmentalism in Turkey: A sociological case study of two environmental non governmental organizations
Türkiye'de çevreciliğin gelişimi: İki çevre sivil toplum kuruluşu üzerine sosyolojik bir alan araştırması
- Tez No: 93995
- Danışmanlar: PROF. DR. BAHATTİN AKŞİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Çevre hareketleri, ekoloji, TEMA Vakfı, S.O.S. Akdeniz Derneği, çevre sivil toplum kuruluşları iv, environmental movements, ecology, TEMA Foundation, S.O.S. Mediterranean Association, environmental non governmental organizations 11 tCYeKSEKMKCrtMIOmOLO
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
öz TÜRKİYE'DE ÇEVRECİLİĞİN GELİŞİMİ: İKİ ÇEVRE SİVİL TOPLUM KURULUŞU ÜZERİNE SOSYOLOJİK BİR ALAN ÇALIŞMASI Adem, Çiğdem Yüksek Lisans, Sosyoloji Bölümü Danışman: Prof. Dr. Bahattin Akşit Yardımcı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Helga Rittersberger - Tılıç Mayıs 2000, 170 sayfa Bu tez çalışması, son on yılın iki önemli çevreci sivil toplum kuruluşu üzerine karşılaştırmalı ve analitik bir alan çalışması yoluyla Türkiye'de çevreciliğin gelişimini analiz etmektedir. Alan çalışmaları TEMA Vakfı ve S.O.S. Akdeniz Derneği üzerine odaklanmıştır. Bu iki sivil toplum kuruluşunun amaçlan, söylem, tavır, etidnlik ve stratejileri, uluslararası ilişkileri, toplum üzerine etkileri, devlet kuruluşları ile ilişkileri ve sürdürülebilirlik hakkındaki tutumları incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DEVELOPMENT OF ENVIRONMENTALIST! IN TURKEY: A SOCIOLOGICAL CASE STUDY OF TWO ENVIRONMENTAL NON GOVERNMENTAL ORGANIZATIONS Adem, Çiğdem MSc, Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Bahattin Akşit Co-Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Helga Rittersberger- Tılıç May 2000, 170 pages This thesis analyzes the development of environmentalism in Turkey through comparative and analytical case studies of two prominent environmental non governmental organizations of the last decade. The case studies will focus on S.O.S. Mediterranean Association and The Association for Combatting Soil Erosion and Protection of Natural Areas (TEMA Foundation). Their aims, discourse, attitude, activities, strategies, international relations, influence on the society, relations with the governmental institutions and attitudes on sustainability are analyzed.