Marketing on the internet: A quide for the online entrepreneur
İnternet'te pazarlama: Online pazarlamacı için bir kılavuz
- Tez No: 94029
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR ÇAĞLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pazarlama, E-ticaret, Internet, World Wide Web, E-iş IV, Marketing, Internet, E-commerce, World Wide Web, E-business iii T.C Y UKSEKOGKiTf İM KUKULb DOKÜMANTASYON BfEB&Kİ
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
oz İNTERNETTE PAZARLAMA : ONLINE PAZARLAMACI İÇİN BİR KILAVUZ Şarer, Banş Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Uğur Çağlı Ocak 2000, 76 sayfa Bu tez çalışması, Internet'i ticari bir ortam olarak pazarlama disiplini perspektifinden incelemeyi ve ilgili girişimciye Web üzerinde iş kurmasında yardımcı olacak bir iş kılavuzu geliştirmeyi amaçlamaktadır. Tezin metin bölümünde, World Wide Web 'in pazar potansiyeli, pazarlama iletişimi açısından World Wide Web ve geleneksel kitle iletişim araçları arasındaki farklılıklar, Internet ortamının pazarlama stratejisinin öğeleri üzerindeki etkileri ve doğrudan pazarlama kanalı olarak Internet tartışılmıştır. Geliştirilen Internet'te pazarlama kılavuzu, iş planının hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, online mağazanın kurulması ve promosyonu, ödeme yöntemleri, güvenlik ve sonuçların denetlenmesi gibi başlıkları kapsayarak iş geliştirme ve pazarlama uygulamalarının her aşamasında girişimcinin karar alım süreçlerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MARKETING ON THE INTERNET : A GUIDE FOR THE ONLINE ENTREPRENEUR Şarer, Bans M.B.A., Department of Management Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Uğur Çağlı January 2000, 76 pages Present thesis study aims to study the Internet as a commercial medium from a marketing discipline perspective and develop a brief business guide for the interested entrepreneur to establish new business on the Web. The market potential of the World Wide Web, the main differences between the Web and the traditional mass media in terms of marketing communications, the impact of the medium on marketing mix variables, and the Internet as a direct marketing channel are dicussed throughout the text. The Internet marketing guide developed seeks to support the decision-making processes of the entrepreneur at every stage of business development and marketing implementations by covering issues such as making a business plan, making an online research, establishing the online store, promoting the site, payment methods, security, and monitoring the results.